Batkrievija slēgs divus robežkontroles punktus uz robežas ar Lietuvu

© Sputnik / Виктор ТолочкоФура на белорусско-литовской границе
Фура на белорусско-литовской границе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts plāno slēgt "Klevicas" un "Kemelišķu" robežkontroles punktus. Izmaiņas stāsies spēkā šī gada 2.jūlijā.

RĪGA, 10. maijs – Sputnik. Baltkrievija pieņēmusi lēmumu slēgt divus vienkāršotās robežas šķērsošanas punktus uz robežas ar Lietuvu, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz aģentūru "BelTA".

Baltkrievijas Valsts muitas komiteja laidusi klajā rīkojumu par to, ka punkti "Klevica" (Lietuvas pusē – "Uraļai") un "Kemeliški" ("Prienai") tiek slēgti un svītroti no Baltkrievijas robežas caurlaides puntku saraksta. Pie tam punkts "Vidzi" ("Tvarjačus") tiek iekļauts autoceļu caurlaides punktu sarakstos.

Saskaņā ar aģentūras datiem, "Vidzi" ("Tvarjačus") punktā tiks veikta sanitārā karantīnas, veterinārā, karantīnas fitosanitārā un automašīnu kontrole. Punkts būs atvērts robežas šķērsošanai transporta līdzekļiem bez kravas, kā arī pasažieru pārvadāšanai paredzētam transportam.

Pēdējā gadījumā automašīnas masa nevar pārsniegt 3,5 tonnas, bet sēdvietu skaits bez autovadītāja vietas nevar pārsniegt 8 vietas. Tāpat caur šo punktu atļauts pārvietot personīgai lietošanai paredzētas preces, kas iekļautas abu valstu teritorijās spēkā esošajos normatīvajos aktos.

VMK uzskata, ka tamlīdzīgi grozījumi ļaus palielināt punkta caurlaides spējas un minimizēt transporta līdzekļu uzkrāšanos citos robežkontroles punktos uz Baltkrievijas un Lietuvas robežas, pie tam ņemot vērā punkta "Kamennij Log" ("Medininki") vērienīgo rekonstrukciju.

Tāpat ar Baltkrievijas prezidenta dekrētu tiek paplašināta republikānisko muitas punktu specializācija Brestas, Vitebskas, Gomeļas, Grodņas un Mogiļevas lidostās.

Izmaiņas stāsies spēkā no šī gada 2.jūlija.

Ziņu lente
0