Pažēlojiet cilvēkus: Ķīna aicina ASV slēgt biolaboratorijas bijušās PSRS teritorijās

© Sputnik / Алекс Аминев / Pāriet pie mediju bankasВо время работы в вирусологической лаборатории
Во время работы в вирусологической лаборатории - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķīnas Tautas Republika atbalstīja Krievijas Ārlietu ministrijas bažas par amerikāņu organizēto bīstamo bioloģisko pētījumu darbu bijušajās Padomju Savienības republikās.

RĪGA, 4. maijs — Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova jau aprīlī savā iknedēļas brīfingā paziņoja, ka Maskava ir informēta par ASV darbībām – valsts veido pie Krievijas robežām infrastruktūru ar bīstamu bioloģisko potenciālu, aizbildinoties ar terorisma apkarošanu. Šo informāciju diplomāte sniedza pēc ziņām par ASV ierosinājumu Gruzijai paplašināt militāriem mērķiem paredzētos pētījumus Lugara biolaboratorijā netālu no Tbilisi.

Брифинг министерства обороны РФ по биологическому оружию - Sputnik Latvija
Krievijas Federācijā pastāstīja par Pentagona biolaboratorijām bijušās PSRS teritorijā

Tāpat Zaharova piezīmēja, ka Gruzija nav vienīgā valsts, kur ASV uzbūvējušas dubultu mērķu bioloaboratorijas. AM pārstāve uzsvēra: nav iespējams nepievērst uzmanību ASV bioloģiskās klātbūtnes pieaugumam ārvalstīs, turklāt Krievijas robežu tiešā tuvumā.

Zaharova atzīmēja: pilnīgi iespējams, ka tamlīdzīgās laboratorijās rada un modificē dažādus bīstamu slimību ierosinātājus, tostarp – arī militārām vajadzībām.

Tagad bažas par situāciju pauda arī Ķīnas Ārlietu ministrija. Resora oficiālais pārstāvis Gens Šuans paziņoja, ka Krievija pilnībā atbalsta Krieviju šajā jautājumā – pēc resora domām, amerikāņu laboratorijas bijušās PSRS valstu teritorijās rada draudus, vēsta Eadaily.com.

Ķīnas ĀM rīcībā esošie dati liecina, ka bijušās PSRS teritorijā izveidots liels skaits ASV piederošo biolaboratoriju, un par to ļoti noraizējušies valstu iedzīvotāji, kurās ASV īsteno savus bioloģiskos eksperimentus.

Ķīnas ĀM uzsvēra, ka vietējie iedzīvotāji pieprasa laboratoriju slēgšanu, tāpēc amerikāņiem nāktos rīkoties atbildīgi un spert reālus soļus draudu novēršanai.

Gens Šuans aicināja Vašingtonu pievērst uzmanību faktam, ka viņi ar saviem eksperimentiem, iespējams, apdraud cilvēku veselību un labklājību.

Отработка действий на случай поступления больных, инфицированных Эболой - Sputnik Latvija
Viedoklis
Rietumos apstiprina ASV gatavošanos bakterioloģiskajam karam

Zināms, ka ASV biolaboratorijas ir Ukrainā, Gruzijā, Armēnijā, Kazahstānā. Tajās cita starpā rit dažādu vīrusu un štammu pētījumi.

Informācija šķiet īpaši aktuāla Covid-19 pandēmijas fonā. Šādā kontekstā rada aizdomas ASV prezidenta Donalda Trampa uzbrukumi, kurš uzvēla Ķīnai vainu par koronavīrusa pandēmiju un vienlaikus informēja, ka pārtrauc finansējuma piešķiršanu Pasaules Veselības organizācijai, kura it kā neesot izmeklējusi uzmanības vērtas ziņas no Uhaņas, kas neatbilst Ķīnas valdības oficiālajai informācijai.

Ziņu lente
0