Trampam ir pierādījumi par Covid-19 mākslīgo izcelsmi

© AP Photo / Alex BrandonПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents paziņojis, ka viņa rīcībā esošā informācija liecina: jaunā tipa koronavīruss esot radīts laboratorijā Uhaņā.

RĪGA, 2. maijs - Sputnik. Koronavīruss Covid-19 radīts laboratorijā Uhaņā, tam ir pierādījumi, informēja ASV prezidents Donalds Tramps preses konferences laikā, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Pēc viņa vārdiem, vīrusa izcelsmes vieta esot laboratorija Uhaņā, nevis dzīvnieki. Baltā nama saimnieks paziņoja, ka viņš saņēmis šī pieņēmuma apstiprinājumus. "Jā, ir," viņš atbildēja uz žurnālista jautājumu par pierādījumiem.

Тесты на коронавирус - Sputnik Latvija
Akadēmiķis paskaidroja slēdzienus par koronavīrusa mākslīgo izcelsmi

Tomēr ASV prezidents neatklāja nekādu sīkāku informāciju – viņš apliecināja, ka tas esot aizliegts. Tāpat Tramps uzsvēra, ka Ķīna esot varējusi apturēt koronavīrusa izplatību, taču nav to darījusi. ASV līderis kārtējo reizi kritiski novērtēja Pasaules veselības organizācijas darbību – viņš to nodēvēja par Ķīnas "PR aģentūru".

Turklāt viņš atzīmēja, ka ASV izmeklēs koronavīrusa izcelsmi.

Jāpiebilst, ka iepriekš ASV izlūkdienesti norādīja: Covid-19 nav radīts mākslīgi vai ģenētiski modificēts.

Patlaban ASV ieņēmušas līdera vietu inficēto skaita ziņā – saslimušo skaits sasniedzis 1 069 826. Slimība aiznesusi vairāk nekā 63 tūkstošu amerikāņu dzīvības. Epidēmijas epicentrs atrodas Ņujorkā.

Ziņu lente
0