Kims Čenuns pirmo reizi 20 dienu laikā parādījies publikas priekšā

© Sputnik / Press service of the Administration of Primorsky Krai/Alexander Safronov / Pāriet pie mediju bankasЛидер КНДР Ким Чен Ын прибыл в Россию
Лидер КНДР Ким Чен Ын прибыл в Россию - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dienvidkorejas ziņu aģentūra informēja, ka KTDR līderis Kims Čenuns pēc trīs nedēļas ilgas prombūtnes piedalījās rūpnīcas atklāšanas ceremonijā.

RĪGA, 2. maijs - Sputnik. Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns pirmo reizi 20 dienu laikā parādījies publikas priekšā, informē RIA Novosti, atsaucoties uz Dienidkorejas ziņu aģentūru Yonhap.

Ziemeļkorejas mediji pastāstīja, ka 1.maijā Kims Čenuns piedalījies minerālmēslu rūpnīcas atklāšanā Sunčhonas pilsētā Phjonannamdo provincē.

"Atskanot apsveikuma maršam, godājamais augstākais vadītājs biedrs Kims Čenuns parādījās ceremonijā un personīgi pārgrieza lentīti. Pēc tam viņš sirsnīgi pamāja ar roku, apsveicot klātesošos un celtniekus, kuri ar entuziasmu kliedza "Urā!"," aģentūra Yonhap citēja Ziemeļkorejas Centrālās telegrāfa aģentūras paziņojumu.

Лидер КНДР Ким Чен Ын прибыл во Владивосток - Sputnik Latvija
Kims Čenuns ir dzīvs: Ziemeļkorejas valsts radio pastāstīja, kas noticis

Iepriekš Krievijas senators Aleksejs Puškovs sniedza komentārus par Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna rīcību – viņa trīs nedēļas ilgo prombūtni politiķis nosauca par sekmīgu pašreklāmu ar mērķi radīt intrigu.

"Tas viss bija smalki organizēts PR, mistifikācija ar mērķi radīt intrigu ap viņu kā vienu no labāk manāmajām mūsdienu pasaules personībām. Un tā ir izdevusies," Puškovs pauda viedokli savā Twitter.

Ziemeļkorejas līderis nebija redzams publiski kopš 12.aprīļa. Pēc Dienvidkorejas izdevuma "Daily NK" publicētās informācijas par to, ka Kims Čenuns ārstējas pēc operācijas, vairākos medijos un sociālajos tīklos sāka izplatīties baumas par draudiem KTDR līdera veselībai un pat par viņa nāvi.

Vienlaikus Dienvidkorejas vadība vēstīja, ka, saskaņā ar Seulas datiem, Kims Čenuns ir sveiks un vesels. Krievijas parlamenta draudzības ar KTDR deputātu grupas vadītājs Kazbeks Taisajevs, atsaucoties uz Ziemeļkorejas vēstniecības Krievijā pārstāvi, informēja, ka Kims Čenuns strādā.

Ziņu lente
0