Kims Čenuns ir dzīvs: Ziemeļkorejas valsts radio pastāstīja, kas noticis

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasЛидер КНДР Ким Чен Ын прибыл во Владивосток
Лидер КНДР Ким Чен Ын прибыл во Владивосток - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baumas par Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna nāvi, kas zibenīgi izplatījās internetā, kiedēja Dienvidkorejas ziņu aģentūra un Ziemeļkorejas Valsts radio.

RĪGA, 26. aprīlis — Sputnik. Iepriekš Dienvidkorejas izdevums "Daily NK" izplatīja informāciju par to, ka Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns ārstējas pēc sirds operācijas. Ziņas pārtvēra arī citi mediji, un galu galā radās jautājums: vai viņš vispār ir dzīvs?

Kims Čenuns it kā sen neesot redzēt publikā, viņa pēdējās fotogrāfijas, ko publicēja Korejas Centrālā telegrāfa aģentūra, datētas ar 12. aprīli, vēsta RIA Novosti.

Ziemeļkoreja ir slēgta valsts, tāpēc visa pasaules iegrima domās – vai Kims Čenuns patiešām miris, vai tā ir tikai "avīžu pīle".

Donalda Trampa un Kima Čonina tikšanās - Sputnik Latvija
"Laba ķīmija": Tramps paziņoja, ka uzticas Kimam Čenunam

Tomēr Dienvidkorejas ziņu aģentūra "Yonhap", atsaucoties uz KTDR Valsts radio, kliedēja mītus par Kima Čenuna nāvi. Gluži pretēji, Ziemeļkorejas līderis ir dzīvs un aktīvi strādā.

KTDR Valsts radio informēja, ka "biedrs Kims Čenuns nodevis pateicības vārdus strādniekiem un darbiniekiem, kuri no visas sirds palīdzēja radīt Samcžijenas pilsētu", kuras atklāšanā viņš piedalījās 2019. gada nogalē. Ziemeļkorejas aģentūra informēja, ka ceturtdien, 23. aprīlī Kims Čenuns saņēmis apsveikumus no Krievijas Komunistiskās partijas vadītāja Genādija Zjuganova, kurš viņu apsveica par godu viņa vizītes Krievijā gadadienai.

Jāpiebilst, ka arī RIA Novosti aptaujātie eksperti uzskata: KTDR līderis drīzāk ir dzīvs nekā miris, un ziņas par viņa veselības problēmām ir meli. Speciālisti uzskata, ka baumas par Ziemeļkorejas līdera nāvi ir maz ticamas.

Ziņu lente
0