Zinātnieki aplēsuši Covid-19 infekcijas reālo līmeni

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasСотрудница научно-исследовательской лаборатории
Сотрудница научно-исследовательской лаборатории - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Stenfordas universitātes profesors vēsta par zinātnisku pētījumu, kas liecina: ar koronavīrusa inficēto skaits var būt daudz lielāks, nekā fiksē oficiālā statistika, tātad tā mirstības līmenis ir proporcionāli zemāks.

RĪGA, 18. aprīlis – Sputnik. Amerikāņu pētnieku grupa konstatējusi, ka ar koronavīrusu inficēto cilvēku skaits, iespējams, ir desmitiem reižu lielāks, nekā fiksē oficiālā statistika. Pētījuma provizoriskie rezultāti publicēti resursā medRxiv.

Люди в спецодежде на борту круизного лайнера Diamond Princes, помещенного в карантин у японского порта Йокогама - Sputnik Latvija
Zinātnieki noskaidrojuši, cik ilgi koronavīruss dzīvo uz priekšmetiem

Zinātnieki veica eksperimentu Santaklāras apgabalā Kalifornijas ziemeļu daļā – tas bija viens no pirmajiem ASV, kur tika fiksēta infekcijas izplatība. Pētnieki pārbaudījuši 3,3 tūkstošus brīvprātīgo no vietējo iedzīvotāju vidus, lai pārbaudītu antiķermenīšu saturu asinīs – tas ļautu novērtēt, kāds skaits cilvēku iepriekš inficējušies ar jauno koronavīrusu.

Eksperimenta autoru aplēses rāda, ka 2,5-4,2% apgabala iedzīvotāju varētu būt antiķermenīši pret koronavīrusu, kas liecina – viņi ir pārcietuši Covid-19, vēsta RIA Novosti.

"Šie izplatības vērtējumi atspoguļo diapazonu no 48 līdz 81 tūkst. cilvēku, kuri inficēti Santaklāras apgabalā aprīļa sākumā – tas 50 līdz 85 reizes pārsniedz apstiprināto slimības gadījumu skaitu," norāda pētnieki.

Viens no publikācijas autoriem, Stenfordas universitātes profesors Džejs Bhatačarja intervijā CNN pastāstīja, ka pētījums varētu sniegt arī patiesāku priekšstatu par mirstību Covid-19 infekcijā.

Работа российских военных врачей в полевом госпитале Бергамо - Sputnik Latvija
Kas visus inficējis ar koronavīrusu? Covid-19 "nulles pacients"

Viņš norāda: ja ar koronavīrusu inficēto skaits ir daudz lielāks, nekā fiksē oficiālā statistika, Covid-19 mirstības līmenis varētu būt proporcionāli zemāks par pašreiz aprēķināto.

11. martā Pasaules Veselības organizācija izsludināja koronavīrusa Covid-19 pandēmiju. Jaunākie dati liecina, ka inficējušies vairāk nekā divi miljoni cilvēku, aptuveni 140 tūkstoši ir miruši. ASV fiksēti vairāk nekā 700 tūkstoši inficēšanās gadījumu.

 

Ziņu lente
0