"Nepaspēsiet ne attapties": Ukrainai prognozē pandēmijas attīstību kā Itālijā

© Sputnik / Виталий Тимкив / Pāriet pie mediju bankasПроизводство медицинских масок
Производство медицинских масок - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainai draud koronavīrusa infekcijas scenārijs kā Itālijā, ja netiks sperti nepieciešamie soļi.

RĪGA, 17. aprīlis — Sputnik. Ukrainai draud koronavīrusa infekcijas pandēmijas attīstības scenārijs kā Itālijā, ja Kijeva neveiks nepieciešamos pasākumus, uzskata Izraēlas ārsts Romans Goldmans. Šo viedokli viņš pauda intervijā portālam "Gordon".

Mediķis minēja statistiku par 14.aprīli un pievērsa uzmanību tam, ka Izraēlā bija 12 tūkstoši inficēto un 123 nāves gadījumi. Pie tam Ukrainā bija tikai 3,4 tūkstoši inficēšanās gadījumu, taču miruši 98 pacienti.

Президент Украины Владимир Зеленский на заседании Верховной рады в Киеве - Sputnik Latvija
Ukrainas prezidents samaksās miljonu dolāru par zālēm pret koronavīrusu

"Izraēlā ar lielāku skaitu inficēto nāvju skaits ir mazāks. Kāpēc? Tāpēc, ka Ukrainā ir daudz vairāk pacientu, taču jūs viņus vienkārši neidentificējat," mediķa viedokli citēja RIA Novosti.

Ārsts uzskata, ka Ukrainā ir "nekorekta karantīna", un, ja "tūlīt neatjēgties", valsts var aiziet pa Itālijas vai Spānijas scenāriju.

Goldmans piebilda, ka daudziem ukraiņu ārstiem draud koronavīruss, jo viņi neievēro nepieciešamos drošības pasākumus.

"Mēs bijām šokā – tur (Ukrainā – red.) nav izpratnes, par to, kas ir cimdi, atkritumu tvertne ar speciāliem pedāļiem. Jūsu mediķi operāciju zālē aiztiek tvernes ar rokām! Ko tad jūs gribat?" viņš bija pārsteigts.

Goldmans piebilda, ka inficēšanās gadījumi ir arī Izraēlas medicīniskā personāla vidū, taču to ir daudz mazāk, un tie ir saistīti "ar noteikumu pārkāpumiem vai iekārtu trūkumu". Ja ārsti pareizi uzģērbj ekipējumu, risks saslimt ar Covid-19 ir minimāls, viņš uzskata.

Улица Краковское Предместье в центре Варшавы - Sputnik Latvija
Bloomberg pastāstīja par triecienu Polijas ekonomikai saistībā ar ukraiņu aizbraukšanu

"Mēs saprotam: ja darbinieks inficēsies un slimos, pat vieglā formā, viņu nāksies izolēt uz divām nedēļām. Tad mums vairs nebūs ārstu. Tāpēc vispirms visu nepieciešamo, it īpaši ekipējumu mēs izsniedzām veselības aprūpes personālam," pastāstīja mediķis.

Bez tam, uzsvēra Goldmans, Izraēlā gandrīz nekavējoties tika slēgtas visas sinagogas, baznīcas un mošejas, bet Kijeva par tādu soli nav izšķīrusies vēl joprojām.

"Tas ir ļoti bīstami. Ebreji ir tikpat reliģiozi kā kristieši. Taču pie mums jautājumu atrisināja radikāli," viņš konstatēja.

Daudzi Ukrainas iedzīvotāji nav apmierināti ar ieviestajiem karantīnas pasākumiem, taču tagad ir jāatbalsta valsts, "nevis jāaplej ar samazgām", uzskata ārsts.

Pēc viņa domām, Kijevai nopietni jārisina medicīniskās apdrošināšanas jautājums, nevis jātērē nauda "anturāžai".

Фура на белорусско-литовской границе - Sputnik Latvija
Sekojot Polijas un Ukrainas lēmumiem, Lietuva slēdz robežas ārzemnieku ieceļošanai valstī

"No kurienes valsts ņems naudu veselības aprūpei, ja pacienti nemaksās ar savu naudu? (..) Ārsta konsultācija pie jums ir lētāka nekā pedikīrs. Par kādu veselības aprūpi var būt runa tādā situācijā?" noslēdza Goldmans.

Koronavīrusa pandēmija pārņēmusi jau lielāko daļu pasaules valstu. Saskaņā ar PVO datiem, inficēto skaits pasaulē gandrīz sasniedzis divus miljonus, vairāk nekā 130 tūkstoši cilvēku ir miruši. Upuru ziņā pirmo vietu ieņem ASV, tām seko Itālija, Spānija un Francija.

Patlaban Izraēlā inficēti 12 591 cilvēks, 140 ir miruši. Ukrainā fiksēts 4161 infekcijas gadījums, no tiem 116 ir letāli.

Ziņu lente
0