Ārsts: dīvaini pieprasīt no PVO ārstēšanas recepti pandēmijas karstumā

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПрофессор, доктор медицинских наук, президент Российского медицинского общества Евгений Ачкасов
Профессор, доктор медицинских наук, президент Российского медицинского общества Евгений Ачкасов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pandēmija plešas plašumā, pagaidām nevienā valstī nav izstrādāts efektīvs protokols koronavīrusa infekcijas ārstēšanai, tāpēc ir jo dīvaināk pieprasīt to no PVO, paziņoja Krievijas Medicīnas biedrības prezidents Jevgēņijs Ačkasovs.

RĪGA, 16. aprīlis – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps informēja, ka apturējis finansējumu Pasaules veselības organizācijai, "kamēr viņi izmeklē kļūdas atbildes reakcijā un koronavīrusa izplatības slēpšanu". Viņš pārmeta PVO nekorektu reakciju un informācijas slēpšanu par slimības attīstību.

Savukārt Krievijas Ārlietu ministrija uzskata, ka Trampa paziņojums – tie ir centieni uzkraut citiem atbildību par epidemioloģisko stāvokli ASV.

Глобус - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ķīnieši sagrābuši vispasaules veselības aprūpi. Kas tagad notiks?

Amerikāņu viedoklis attiecībās ar PVO nav konstruktīvs, apsūdzības nāk nelaikā un ir neproduktīvas, atzīmēja Krievijas ĀM.

PVO izpilda savas funkcijas, būtu dīvaini gaidīt no tās recepti pret augošo koronavīrusa infekciju, uzskata Krievijas Medicīnas biedrības prezidents, medicīnas zinātņu doktors Jevgēņijs Ačkasovs.

"Pasaules veselības organizācija no 1948.gada apvieno un koordinē visu valstu medicīnas sistēmas. Tās pienākumos ietilpst standartu un rekomendāciju izstrāde atsevišķu slimīgu ārstēšanai, dažādu valstu pieredzes apkopošana un nodošana visai pasaulei. Nevar tagad gaidīt no PVO, lai tā teiktu: ārstējiet tā un tā, jo šobrīd nevienā valstī nav izstrādāts efektīvs protokols koronavīrusa infekcijas ārstēšanai," paskaidroja Ačkasovs.

"Kamēr pandēmija pieaug, nav izstrādātas skaidras rekomendācijas par rehabilitācijas pasākumiem, nav izpētītas iespējamās koronavīrusa sekas, nav efektīvu metožu tā profilaksei. Visos šajos virzienos tiek krāta pieredze, ko akumulē PVO, lai pēc tam uz tās pamata radītu starptautiskas rekomendācijas," atzīmēja ārsts.

Martā Pasaules veselības organizācija pasludināja, ka sākusies koronavīrusa infekcijas pandēmija. Tā izplatījusies no Ķīnas. Patlaban slimība aptvērusi vairāk nekā 200 pasaules valstis un reģionus, tiek ziņots par vairāk nekā diviem miljoniem inficētu cilvēku, vairāk nekā 128 tūkstoši ir miruši, izveseļojušies vairāk nekā 501 tūkstotis. Vidējais letalitātes līmenis pasaulē sasniedzis 6,4%.

Ачкасов: эффективного протокола лечения COVID-19 нет нигде и тем более у ВОЗ
Ziņu lente
0