KF vēstniecība ASV atbildēja uz Pentagona apsūdzībām pret RT un Sputnik

© REUTERS / James Lawler DugganПосольство России на Висконсин-Авеню в Вашингтоне, США
Посольство России на Висконсин-Авеню в Вашингтоне, США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja amerikāņu militārpersonas nemazgā rokas, tad tā noteikti nav Krievijas mediju vaina, paziņoja KF vēstniecībā.

RĪGA, 14. aprīlis – Sputnik. Krievijas vēstniecība Vašingtonā nosauca Pentagona apsūdzības pret Sputnik un RT par dezinformāciju saistībā ar Covid-19 par absurdām.

Brīfingā Pentagonā izskanēja informācija par to, ka norādītie mediji it kā izplata nepatiesas ziņas par koronavīrusa pandēmiju ASV. Analoģiskus brīfingus rīko arī ASV Valsts departaments.

KF atbildēja uz šīm apsūdzībām savā sociālo tīklu lapā.

"Aicinām ASV aizsardzības iestādi novirzīt visus spēkus koronavīrusa infekcijas apkarošanai. Pirmām kārtām savā ierindā… Absurdi par kaut ko vainot Sputnik un RT," teikts vēstniecības komentārā.

Vēstniecībā atzīmēja, ka, ja amerikāņu militārpersonas "nemazgā rokas, tad tā noteikti nav Krievijas mediju vaina".

Здание министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM pārmet NATO "uzbrukuma dūres" veidošanu pie KF robežām

"Žurnālisti dara savu darbu – informē auditoriju par notiekošo. Taču uzbrukumus no Pentagona puses var skatīt jau kā faktoru, kas ietekmē Krievijas preses darbinieku drošību Amerikā. Tam ir jāpievērš uzmanība tiesībsargājošajām organizācijām," teikts vēstniecības paziņojumā.

Krievijas diplomāti atgādināja, ka Krievija un ASV regulāri dalās informācijā par pandēmiju visaugstākajā līmenī.

"Neviens nav ieinteresēts jau tā sarežģītās situācijas kurināšanā. Šajos apstākļos vadošajos Amerikas medijos turpinās bezkaunīga rusofobija, kura smeļ nepatiesas ziņas no šādiem Pentagona un Valsts departamenta brīfingiem. Šāda bezatbildība izraisa nožēlu un nepatiku," paziņoja diplomāti.

Viņi atgādināja, ka Krievija sniedz palīdzību citām valstīm, un tas nav iemesls nomelnošanai.

"Laiks apzināties, ka tikai apvienojot spēkus mēs varam pārvarēt šo kopīgo nelaimi. Un tikai pēc tam varēs filmēt asa sižeta filmas par kāda līderību šajā cīņā," nobeigumā sacīja vēstniecībā.

Экс-президент Латвии Вайра Вике-Фрейберга - Sputnik Latvija
"Kaut uz galvas stāviet": bijusī LR prezidente pastāstīja par ES negatavību pandēmijai

Situācija ar Krievijas medijiem Rietumos pēdējo gadu laikā kļūst arvien sarežģītāka. 2016. gada novembrī Eiropas Parlaments pieņēma rezolūciju, kurā teikts par nepieciešamību pretoties Krievijas medijiem, tostarp par galvenajiem draudiem dokumentā tika nosaukti Sputnik un RT. Virkne rietumu politiķu, to skaitā amerikāņu senatori un kongresmeņi, kā arī Francija prezidents, apsūdzēja Sputnik un RT par iejaukšanos vēlēšanās ASV un Francijā, taču nesniedza nekādus pierādījumus. Krievijas oficiālie pārstāvji nosauca šādus paziņojumus par nepamatotiem.

Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" preses dienestā pastāstīja, ka februārī viņi saņēma pieteikumu no amerikāņu izdevuma Newsweek žurnālista, kuram tapa zināms par ASV militārpersonu darbībām, kuri seko līdzi Sputnik profiliem sociālajos tīklos, meklējot pazīmes par it kā nepatiesas informācijas izplatību par koronavīrusa infekcijas uzliesmojumu.

Ziņu lente
0