Amerikāņu medijs pastāstīja par Krievijas kompleksu, no kura baidās NATO

© Sputnik / Vitaliy Timkiv / Pāriet pie mediju bankasОперативно-тактический ракетный комплекс (ОТРК) "Искандер-М" во время тактических учений расчетов по управлению ракетными ударами в Краснодарском крае
Оперативно-тактический ракетный комплекс (ОТРК) Искандер-М во время тактических учений расчетов по управлению ракетными ударами в Краснодарском крае - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kompleksi izvietoti dažādos Krievijas reģionos. To izvietošana Kaļiņingradas apgabalā sniedz iespēju iznīcināt mērķus Polijā, Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, kā arī Vācijas austrumos un Zviedrijas dienvidos.

RĪGA, 13. aprīlis – Sputnik. Krievijas kompleksi "Iskander" rada "lielu problēmu", no kuras baidās NATO, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz National Interest.

Izdevums atzīmē, ka šīs sistēmas kopā ar precīzu piekļuves un bloķēšanas stratēģiju ir efektīvs ierocis.

Начальник сектора военной политики и экономики Российского Института Стратегических Исследований (РИСИ) Иван Коновалов  - Sputnik Latvija
Militārais eksperts izskaidroja "zobu griešanu" Rietumos "Iskanderu" dēļ

Rakstā tiek norādīts, ka "Iskander" ir izvietots dažādos Krievijas reģionos. To izvēršana Kaļiņingradas apgabalā sniedz iespēju iznīcināt mērķus Polijā, Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, kā arī Vācijas austrumos un Zviedrijas dienvidos. Turklāt kompleksu darbības zonā atrodas arī liela Baltijas jūras daļa.

NI uzsver, ka raķetes darbības rādiuss sastāda aptuveni 400-500 kilometrus, turklāt tā spēj nest lādiņus, kuru svars ir no 480 līdz 700 kilogramiem. Kompleksa transportieris vienlaikus spēj pārvadāt divas raķetes. "Iskander" var veikt triecienus ar riņķa iespējamo novirzi no diviem līdz pieciem metriem.

"Vienkāršāk sakot, "Iskander" ar 50% varbūtību trāpa mērķi, kas atrodas divu-piecu metru attālumā no norādītajām koordinātēm," skaidro National Interest.

Kaļiņingradā izvietotos kompleksus izdevums dēvē par "uzskatāmu Krievijas spēka diplomātijas izpausmi".

"No turienes Krievija var veikt triecienuzbrukumus mērķiem, kas atrodas Baltijas jūrā, apdraudot svarīgu transporta maršrutu, un iznīcināt NATO alianses mērķus. Tā kā "Iskander" raķetes nenes kodollādiņus, kodola konfrontācijas risks ir minimāls," tiek atzīmēts rakstā.

Nobeigumā National Interest dēvē Krievijas raķešu arsenālu par milzīgu un iespaidīgu, ņemot vērā to, ka tas ir ekspluatācijas gatavības stāvoklī.

Ziņu lente
0