Ārsti pastāstīja, kā alkohols ietekmē cilvēku organismu vecumā virs 40 gadiem

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasВодка
Водка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Cilvēks izjūt iedvesmu un pacilājumu alkohola lietošanas brīdī, taču tas pasliktina spriešanas, loģikas, plānošanas un paškontroles spējas.

RĪGA, 13. aprīlis – Sputnik. Ārsti sarunā ar izdevumu The Telegraph pastāstīja, kā pārāk bieža alkoholisko dzērienu lietošana ietekmē organismu cilvēkiem vecumā virs 40 gadiem, vēsta RIA Novosti.

Londonas Universitātes koledžas goda profesors un labdarības organizācijas "Drinkaware" galvenais ārsts Pols Voless pastāstīja, ka alkohols ietekmē praktiski visas organisma sistēmas. Tostarp caur hematoencefālisko barjeru tas iekļūst smadzenēs, kur darbojas kā depresants. Cilvēks izjūt iedvesmu un pacilājumu alkohola lietošanas brīdī, taču tas pasliktina spriešanas, loģikas, plānošanas un paškontroles spējas.

"Ar laiku regulāra alkohola lietošana paaugstina noskaņojuma problēmu iespējamību, uztraukuma un depresijas attīstību," atzīmēja ārsts.

Dermatologs un "British Skin Foundation" fonda oficiālais pārstāvis profesors Niks Louvs paskaidroja, ka pastāvīga alkohola lietošana var izprovocēt rozācijas attīstību – hronisks ādas apsārtums asinsvadu palielināšanās dēļ. Tāpat alkohols var provocēt stresu un trauksmes izjūtu, kā rezultātā organismā izdalās hormoni, kuri stimulē izsitumu veidošanos. Tāpat viņš atzīmēja, ka āda zaudē mitrumu, savukārt šķidruma trūkums organismā var izraisīt ādas lobīšanos vai uztūkumu zem acīm. Cukuru lietošana, ja cilvēks dod priekšroku vīnam vai alum, var bojāt DNS un kolagēnu ādā – tas savukārt noved pie ātras novecošanas.

Tiem, kas izdzer alkoholu vairāk nekā divas reizes no dienas normas, insulta risks arī palielinās divas reizes, brīdina Voless. Turklāt pārāk bieža alkohola lietošana ved pie asins spiediena celšanās.

Алкоголизм - Sputnik Latvija
Vardarbība, alkoholisms un lielāka vienlīdzība: psihiatrs stāsta par karantīnas sekām

"British Heart Foundation" galvenā ārsta vietnieks Maiks Neptons brīdināja, ka pārāk bieža alkohola lietošana negatīvi ietekmē sirds spējas pārsūknēt asinis. Tas veicina sirds mazspējas attīstības risku.

Arī aknas cieš no biežas alkohola lietošanas, brīdina hepatoloģe no Londonas Karaliskās koledžas slimnīcas Debija Šoukrosa. Šis orgāns pakāpeniski uzkrāj taukus, kas pie biežas alkohola lietošanas no 40 līdz 55 gadiem kopā ar hronisku iekaisumu noved pie saistaudu veidošanās. Ārste norādīja, ka aknas tādējādi samazinās. Tas viss var novest pie cirozes un citām slimībām.

Reproduktoloģe un "Midland Fertility" galvenā ārste Džiliana Lokvuda atgādināja, ka bieža alkohola lietošana var novest pie testosterona daudzuma samazināšanās vīriešiem.

Ziņu lente
0