Hokejists par koronavīrusa pandēmiju ASV: līķus krauj vienu uz otra

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasИгрок сборной России Евгений Малкин
Игрок сборной России Евгений Малкин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Komandas "Pitsburga" uzbrucējs Jevgēņijs Malkins pastāstīja, ka situācija Ņujurokā ir katastrofāla.

RĪGA, 11. aprīlis — Sputnik. Komandas "Pitsburga" uzbrucējs Jevgēņijs Malkins no Krievijas organizēja tiešraidi savā lapā Instagram un pastāstīja par koronavīrusa pandēmiju, kas aiznesusi jau tūkstošiem dzīvību ASV, vēsta RIA Novosti.

Статуя Свободы в Нью-Йорке - Sputnik Latvija
Tūkstošiem nāvju. Kāpēc ASV ir tik daudz koronavīrusa upuru

Hokejists konstatēja, ka situācija Ņujorkā, kas kļuvusi par infekcijas epicentru, ir katastrofāla.

"Ņujorkā pašlaik ir īsta katastrofa. Manhetena ir ļoti maza, taču tur dzīvo miljons cilvēku. Viss saspiests vienuviet. Dzirdēju, ka tur līķus ved pat uz Centrālo parku. Bet daži cilvēki to skatās un netic, domā, ka meli, ka teju vai aktieri filmējas ziņās. Mani draugi tur neiziet uz ielas. Mēs visu uzzinām ziņās. Kad redzi, kā līķus krauj vienu un otra, tas vairs nav smieklīgi, tās ir šausmas, milzīga traģēdija," konstatēja sportists.

Malkins atzīmēja, ka pēc pandēmijas pasaule mainīsies. Pašreizējā situācija ietekmēs gan ekonomiku, gan algas.

"Neapšaubāmi, daudzi cilvēki zaudēs naudu. Sarežģīta situācija būs arī ekonomikā pēc koronavīrusa. Ceru, ka visas valstis atradīs iespēju palīdzēt mazajam un vidējam biznesam. Mēs arī zaudējam naudu. Pagaidām algas nav samazinātas, taču tas ir atkarīgs no tā, cik drīz sāksim spēlēt," piebilda Malkins.

Koronavīrusa Covid-19 pandēmija ir aptvērusi gandrīz visu pasauli. Pasaules Veselības organizācijas jaunākie dati liecina, ka inficējušies vairāk nekā 1,4 miljoni cilvēku, gandrīz 86 tūkstoši ir miruši. Lielākais slimnieku skaits fiksēts ASV – gandrīz 400 tūkstoši cilvēku.

Ziņu lente
0