Karantīnas īpatnības Itālijā

© AP Photo / Claudio FurlanЛюди в медицинских масках во время шоппинга в супермаркете, Милан
Люди в медицинских масках во время шоппинга в супермаркете, Милан - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daudzi sākumā nesaprata visu situācijas nopietnību. Itāļiem ar viņu temperamentu ir grūti sēdēt mājās un atteikties no komunicēšanas. Viņu vidū bija arī daudz sirmgalvju, kas apmeklēja bārus un sasveicinājās ar apskāvieniem.

RĪGA, 5. aprīlis – Sputnik. Itālijā dzīvojošā Krievijas pilsone Viktorija Kiseļova pastāstīja izdevumam "Rossijskaja gazeta", kā pavada laiku stingrajā karantīnā, ko valstī ieviesa 9. martā.

Флаг Европейского союза - Sputnik Latvija
"ES nepalīdzēs": Itālijas parlamentā noņemts Eiropas Savienības karogs

"Kopš šīs dienas uz ielas var iziet tikai pēc produktiem, uz aptieku un uz darbu <…> Vēl mājās ir jāaizpilda dokuments, kurā jānorāda pārvietošanās mērķis un precīzs maršruts. Ja tevi apturēs patruļa un izrādīsies, ka tu ej ne tur, kur norādīji, tev izrakstīs naudas sodu no 300 līdz 4000 eiro. Ejot uz lielveikalu, obligāti uzvelku masku un vienreizlietojamos cimdus un cenšos uzreiz paņemt produktus nedēļai-divām," pastāstīja Viktorija.

Masku nepietiek, un daudzi šuj tās paši no marles, ieliktņa kārtā izmantojot bērnu higiēniskās salvetes. Pēc izmantošanas, ieliktnis tiek izmests, bet marles maska tiek vārīta un tvaicēta.

"Bija brīdis, kad mēs absolūti pazaudējām laika izjūtu, jaucām dienu ar nakti, staigājām pidžamās. Šobrīd jau visi saprot, ka jāpieturas pie noteiktas dienas kārtības un jāatrod sev nodarbe, kas novērš uzmanību un nomierina," atzinās Viktorija.

Pēc viņas sacītā, daudzi sākumā nesaprata visu situācijas nopietnību. Itāļiem ar viņu temperamentu ir grūti sēdēt mājās un atteikties no komunicēšanas. Viņu vidū bija arī daudz sirmgalvju, viņi apmeklēja bārus un sasveicinājās ar apskāvieniem. Kļuva bail tad, "sāka mirt kaimiņi, savukārt mirušo skaits visā valstī – augt ģeometriskā progresijā", pastāstīja Krievijas pilsone.

Флаги стран участников Евросоюза - Sputnik Latvija
Viedoklis
Itālija brīdina: Eiropa var nepārdzīvot epidēmiju

"Tādēļ es aicinu visus savus draugus gan Krievijā, gan citās valstīs noticēt, ka draudi ir reāli, un pacensties izdarīt visu, lai glābtu sevi, savus tuviniekus un visus apkārt <…> Draudus nedrīkst novērtēt par zemu. Mēs nenovērtējām – pazaudējām laiku un cilvēkus," rezumēja Viktorija.

Itālija ieņem otro vietu Eiropā (pirms dažām dienām vēl bija pirmā) koronavīrusa Covid-19 izplatības ziņā un atrodas trešajā vietā pasaulē pēc ASV un Spānijas. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, Apenīnos reģistrēti vairāk nekā 124 tūkstoši inficēšanās gadījumu ar jaunā tipa vīrusu, upuru skaits ir pārsniedzis 15 tūkstošus cilvēku.

Ziņu lente
0