Atrasta jauna metode cīņā ar koronavīrusu

© REUTERS/Yves HermanБиологические исследования в лаборатории
Биологические исследования в лаборатории - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zinātnieki ar Sīrijas kāmju palīdzību atraduši jaunu koronavīrusa Covid-19 ārstēšanas metodi: speciālistu izgudrotais serums palīdz atvieglot slimības gaitu.

RĪGA, 2. aprīlis — Sputnik. Zinātnieki no Honkongas universitātes atraduši jaunu koronavīrusa Covid-19 ārstēšanas metodi, vēsta RIA Novosti.

Pētījumos speciālistiem palīdzēja Sīrijas zeltainie kāmji. Olbaltumviela ACE2 šo dzīvnieku asinīs ir tuva cilvēka olbaltumvielai. Speciālisti uzskata, ka vīruss iekļūst organismā tieši caur to.

Kāmjiem tika ievadīts SARS-CoV-2 – viens no koronavīrusa paveidiem, pie kā pieder arī SARS-CoV (atipiskā pneimonija, SARS, ТОРС), MERS ("kamieļu gripa") un daži parasto iesnu ierosinātāji.

Kad grauzēji saņēma savu daļu koronavīrusa, zinātnieki atlasīja izveseļojušos dzīvniekus, kam izdevās izstrādāt antiķermenīšus pret slimību, un uz šo kāmju asiņu pamata izgatavoja serumu. To ievadīja veselajiem dzīvniekiem, kuri nekad nav slimojuši ar koronavīrusu. Pēc tam šie dzīvnieki tika inficēti ar COVID-19.

Врач медицинской скорой помощи возле больницы в Коммунарке - Sputnik Latvija
Krievijā izstrādāts precīzs koronavīrusa tests

Rezultātā zinātnieki noskaidroja, ka kāmji, kuru organismā ievadīts serums, slimību pārcieta labāk. Vīrusa slodze organismā bija 10 reizes zemāka.

Speciālisti uzskata, ka izgudrotais serums palīdzēs atvieglot atveseļošanās procesu ar Covid-19 inficētajiem cilvēkiem.

Iepriekš vēstīts, ka Krievijā izstrādāti trīs medicīniski preparāti, ko iespējams izmantot koronavīrusa Covid-10 radītās infekcijas ārstēšanai. Tie ir "Triazavirīns", "Favpiravirs" un "Forteprens".

Bez tam Krievijā ar Zinātņu akadēmijas speciālistu dalību tiek izstrādātas trīs vakcīnas pret infekciju, ko rada koronavīruss. Pie tām strādā zinātniskais centrs "Vektor" Novosibirskā, Maskavas valsts universitātes Bioloģijas fakultāte, Bioorganiskās ķīmijas institūts un Vispārējās ģenētikas institūts.

Atgādināsim, ka līdz 1. aprīlim Latvijā bija apstiprināti vēl 48 jauni koronavīrusa infekcijas gadījumi. Tādējādi patlaban inficēto skaits valstī sasniedzis 446 cilvēkus.

Ziņu lente
0