Fāzels deva mājienu par PČ-2021 pārcelšanu no Latvijas un Baltkrievijas uz Šveici

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Международной федерации хоккея Рене Фазель, архивное фото
Президент Международной федерации хоккея Рене Фазель, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskās Hokeja federācijas vadītājs Renē Fāzels paziņoja par iespējamu PČ-2021 pārcelšanu no Rīgas un Minskas uz Šveici.

RĪGA, 29. marts – Sputnik. Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) vadītājs Renē Fāzels intervijā Krievijas izdevumam "Sport-Ekspress" pastāstīja, ka, iespējams, PČ-2021 no Rīgas un Minskas pārcels uz Šveici. Patlaban viņš strādā pie zaudējumu aprēķināšanas Pasaules čempionāta 2020 atcelšanas dēļ Šveicē, lai saņemtu apdrošināšanas izmaksas.

Tāpat pasaules hokeja vadītājs atzina, ka aiziet no IIHF prezidenta amata šī gada septembrī (kad bija jānotiek organizācijas kongresam) viņam diez vai iznāks, tādēļ viņš ir gatavs aizkavēties šajā amatā vēl pusgadu.

Легкоатлет Станислав Олияр - Sputnik Latvija
Atlēts: pandēmija liks pārvērtēt par absurda teātri kļuvušā lielā sporta lomu

IIHF prezidents noliedz nākamā Pasaules čempionāta 2021 nobīdīšanu uz maija beigām, jo jaunā NHL sezona arī varētu tikt nobīdīta. Viņš paziņoja, ka pat ja tā notiks (vēlāka 2020./2021. gada NHL sezonas sākuma gadījumā), nākošo pasaules čempionātu IIHF plāno sākt 7. maijā Baltkrievijā un Latvijā.

Taču Fāzles nenoliedza ideju par iespējamu PČ-2021 pārcelšanu uz Šveici. Viņš atzīmēja, ka šāds variants tika apspriests, un vēl ir paredzēts izvērtēt šāda soļa iespēju.

Ar to nodarbosies jau jaunnedēļ. Taču jau tagad ir skaidrs, ka organizēt pārcelšanu ir ļoti sarežģīti.

"Neviens negrasās atņemt pasaules čempionātu Baltkrievijai un Latvijai. to vienkārši atliks uz vienu gadu – ja līdz tam nonāks. Šobrīd to vēl ir pāragri apspriest, taču iesākumam mums tas ir jāapspriež ar tuvāko piecu pasaules čempionātu rīkotāju komitejām," paziņoja Fāzels.

Visu piecu tuvāko pasaules čempionātu nobīdes varbūtību Fāzels patlaban nespēj novērtēt. Viņš atzīmēja, ka ir jānovērtē tas, kā apdrošināšanas kompānijas reaģēs uz pārcelšanu. Tas ir ļoti liels jautājumu kopums. Turklāt joprojām paliek neskaidrības saistībā ar apdrošināšanas izmaksām attiecībā uz jau atcelto pasaules čempionātu Šveicē.

Ziņu lente
0