Politologs: ES neizturas kā saliedēta ģimene, kas cīnās ar kopīgu nelaimi

© из личного архива Юрия СветоваЖурналист Юрий Светов
Журналист Юрий Светов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Briseles dienas kārtībā aktuālas ir dažādas tēmas, tikai ne palīdzība koronavīrusa epidēmijā cietušajiem, un pēc pandēmijas daudzi pārdomās, vai patiešām viņiem ir vajadzīga dalība ES.

RĪGA, 24. marts – Sputnik. Krievijas Aizsardzības ministrijas vadošie virusologi devās uz Itāliju, lai sniegtu atbalstu cīņā ar koronavīrusa izplatību. Deviņas GKS lidmašīnas nogādāja Itālijā aptuveni 100 kvalificētus virusologus un tehniku cīņai ar infekciju. Vēl piecas lidmašīnas devās uz Itālijas GKS aviobāzi "Pratica di Mare".

Šajā fonā pārsteidz ES vadības izturēšanās – tā nedara neko, nevis palīdz tai pašai Itālijai, sarunā ar Sputnik Latvija paziņoja politologs un žurnālists Jurijs Svetovs.

"Tas ir simboliski, ka uz Itāliju dodas Krievijas kara aviācijas lidmašīnas ar mediķiem un aparatūru, bet Eiropas Savienības vadība ir absolūti inerta jautājumā par to, ka viena no valstīm, kas dibināja ES, cieš no pandēmijas," atlzīmēja Svetovs.

Pēc politologa domām, pēc krīzes beigām daudzi eiropieši pārdomās, vai patiešām viņiem vajadzīga dalība ES.

"Man šķiet, daudzu Eiropas Savienības dalībvalstu likumdevēji, it īpaši to, kuri cerēja uz palīdzību, sāks pārdomāt, vai viņiem vajag maksāt iemaksas šajā savienībā, izpildīt tās prasības, ja kritiskā situācijā palīdzība netika sniegta," sprieda Svetovs.

Сотрудница научно-исследовательской лаборатории - Sputnik Latvija
Francijā sekmīgi izmēģinātas zāles pret koronavīrusu

Briseles dienas kārtībā aktuālas ir dažādas tēmas, tikai ne palīdzība koronavīrusa epidēmijā cietušajiem, norādīja eksperts.

"Tās ir jaunas sankcijas pret Krieviju, bezjēdzīgi paziņojumi un ar NATO solidāras darbības, kad NATO kuģu grupa patlaban kaut kāda iemesla dēļ ieiet Melnajā jūrā, radot kārtējo spriedzi. Eiropas Savienība neizturas kā saliedēta ģimene, kas cīnās ar kopīgu nelaimi.

Domāju, pēc koronavīrusa beigām daudz kas tiks pārskatīts un pārvērtēts valstu attiecībās," teica Svetovs.

Koronavīrusa Covid-19 pandēmija, kas izplatījusies no Ķīnas, patlaban aptvērusi 168 valstis. Fiksēti vairāk nekā 362 tūkstoši slimības gadījumu, 15 tūkstoši letālu gadījumu. Par pandēmijas centru Eiropā kļuvusi itālija, kur inficēto skaits pārsniedzis 59 tūkstošus, mirušo – 5,5 tūkstošus. Koronavīrusa letalitāte Itālijā pārsniedz 9,2%, lai arī vidējais rādītājs pasaulē – 4,2%.

Светов: ЕС не показывает себя единой семьей, которая борется с общей бедой
Ziņu lente
0