Negaidīta ziņa Latvijas ĀM: Turcija aizliedza iebraukt valstī Latvijas valstspiederīgajiem

© Sputnik / Sergey MelkonovТабло вылета аэропорту Рига
Табло вылета аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopš vakardienas Turcija aizliedza Latvijas valstspiederīgajim ieceļot savā teritorijā; šis Turcijas varasiestāžu lēmums kļuvis absolūti negaidīts Latvijas ĀM.

RĪGA, 22. marts – Sputnik. Vakar, 21. martā, plkst. 17:00, Latvijas iedzīvotājiem tika slēgta robeža ar Turciju. Pēdējais repatriācijas reiss no Stambulas uz Rīgu notiks 23. martā, raksta Mixnews.lv ar atsauci uz Latvijas Ārlietu ministrijas pārstāvi Jāni Beķeri.

Tāpat Beķeris atzīmēja, ka šī ziņa Ārlietu ministrijai ir ļoti negaidīta, jo sākotnēji bija plānots izmantot Turciju Latvijas iedzīvotāju tranzītam no Āzijas valstīm. Taču kopš vakardienas Latvija ir iekļauta valstu sarakstā, kuru iedzīvotājiem ir aizliegts iebraukt Turcijā.

Железнодорожный вокзал в Риге - Sputnik Latvija
Ārzemēs iestrēgušie Latvijas iedzīvotāji varēs atgriezties mājās ar speciālu vilcienu

Ministrs uzsvēra, ka tagad ĀM ir spiesta mainīt savu turpmāko plānu saistībā ar pilsoņu repatriāciju caur citām pilsētām un valstīm.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Latvija, Lietuva, Baltkrievija un Ukraina vienojās palaist starptautisko pasažieru vilcienu maršrutā Kijeva – Rīga – Kijeva, lai četru valstu iedzīvotāji spētu atgriezties dzimtenē. No Rīgas vilciens izbrauks šodien, 22. martā.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunā koronavīrusa Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. 188 valstīs inficējušies vairāk nekā 308 tūkstoši cilvēku, vairāk nekā 13 tūkstoši ir miruši. Saistībā ar pandēmiju Latvija 13. martā ieviesa ārkārtas situācijas režīmu, kura ietvaros ir apturēti starptautiskie pasažieru pārvadājumi, slēgtas skolas un augstskolas, aizliegti masveida pasākumi. Saskaņā 21. marta datiem, Latvijā ir atklāti 124 Covid-19 saslimšanas gadījumi.

Ziņu lente
0