Čīlē nejauši atrasts vienīgais mikroautobuss RAF-977 "Latvija" pasaulē

© Sputnik / Д. Герман / Pāriet pie mediju bankasСоветский автобус РАФ-977 ДМ "Латвия"
Советский автобус РАФ-977 ДМ Латвия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Čīlē atrasts vienīgais saglabājies agrīnā parauga mikroautobuss RAF-977 "Latvija", ko Rīgas autobusu fabrika ražoja no 1959. līdz 1976.gadam.

RĪGA, 15. marts - Sputnik. Mikroautobuss RAF-977 pieder pie sērijas, ko laida klajā "Rīgas autobusu fabrika". Tā pamatā bija automašīnas GAZ-21 "Volga" agregāti. RAF-977 virsbūve atbilda tālaika modes kliedzienam Eiropā un izcēlās ar pievilcīgu dizainu. Automašīna tika laista klajā nelielā apjomā un faktiski tika montēta ar rokām.

RAF (Rīgas Autobusu fabrika) - Sputnik Latvija
Uz Latvijas ceļiem atgriezīsies leģendārie mikroautobusi RAF

Līdz šim valdīja uzskats, ka šis modelis ir neatgriezeniski zaudēts, tāpēc sludinājums vienā no vietnēm "Pērku/pārdodu" Čīlē kļuva par īstu sensāciju, stāsta "Rossijskaja gazeta".

Sludinājumu par automašīnas pārdošanu publicēja kāds Pedro-Agire-Serda komūnas iedzīvotājs netālu no Slantjāgo, Čīles galvaspilsētas. Par automašīnu viņš prasīja pieticīgus 800 tūkstošus peso, apmēram 837 eiro. Sludinajuma teksts bija ļoti lakonisks: "Pārdodu krievu mikroautobusu RAF, izlaists 1960.gadā, nedarbojas, ritošā daļa ļoti labā stāvoklī, iespējams pārtaisīt par kravas automašīnu vai pārtikas furgonu."

Ziņu lente
0