Bils Geitss izstājas no "Microsoft" direktoru padomes

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tirdzniecības zīmols "Microsoft" tika reģistrēts 1976. gadā, nosaukumu izdomāja Geitsa skolas draugs un kompanjons Pols Allens.

RĪGA, 14. marts – Sputnik. "Microsoft" dibinātājs Bils Geitss pamet direktoru padomi, vēsta Sputnik Baltkrievija ar atsauci uz kompānijas paziņojumu.

"Korporācija "Microsoft" šodien paziņoja par to, ka līdzdibinātājs un tehnoloģiju konsultants Bils Geitss pametis kompānijas direktoru padomi, lai pievērstu vairāk laika savām prioritātēm labdarības jomā," teikts paziņojumā.

Tiek ziņots, ka Geits grasās nodarboties ar palīdzības sniegšanu tādās nozarēs, kā globālā veselības aprūpe, attīstība, izglītība. Turklāt viņam ir nepieciešams laiks, lai piedalītos klimata izmaiņu apkarošanā.

Робот - Sputnik Latvija
Vatikāns izstrādājis "ētikas kodeksu" mākslīgajam intelektam

Taču kompānijā precizēja, ka Geitss turpinās darbu kā tehnoloģiju lietu ģenerāldirektora padomdevējs.

"Microsoft" kompāniju Bils Geitss izveidoja kopā ar savu skolas draugu Polu Allenu. Nosaukumu izdomāja Allens: "Micro-Soft", no "microprocessors" un "software". Tirdzniecības zīmols tika reģistrēts 1976. gadā, taču ar laiku "Microsoft" pārtapa vienā no lielākajām starptautiskajām datoru programmatūras ražošanas kompānijām. Līdz 2008. gada jūnijam Geitss bija kompānijas vadītājs.

Laika posmā no 1996. līdz 2007. gadam un no 2009. līdz 2016. gadam žurnāls Forbes dēvēja viņu par pasaules bagātāko cilvēku. Vienlaikus viņš aizrāvās ar labdarību, un kļuva par vienu no rekordistiem šiem mērķiem piešķirto līdzekļu ziņā. Piemēram, laika posmā no 1994. gada līdz 2010. gadam Bila un Melindas Geitsu fondā viņš ieguldīja vairāk nekā 28 miljardus dolāru.

Ziņu lente
0