SOK apspriež Tokijas Olimpiādes atlikšanu uz diviem gadiem

© AP Photo / Eugene HoshikoТурист в медицинской маске в Токио, март 2020 года
Турист в медицинской маске в Токио, март 2020 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Olimpiādi Tokijā varētu sarīkot ar tukšām tribīnēm vai arī atlikt uz diviem gadiem koronavīrusa uzliesmojuma dēļ.

RĪGA, 11. marts – Sputnik. Vasaras Olimpiāde 2020 Tokijā var tikt atlikta uz diviem gadiem koronavīrusa dēļ, vēsta avīze Wall Street Journal, atsaucoties uz Japānas rīkotāju komitejas locekli Harujuki Takahaši.

"Es nedomāju, ka Spēles var tikt atceltas, tā būs atlikšana. SOK būs grūtā stāvoklī, ja tās atcels," paziņoja Takahaši.

Viņš atzīmēja, ka pasākuma atlikšana uz laiku līdz vienam gadam būs sarežģīta, jo tādā gadījumā Spēles notiks vienlaikus ar citiem svarīgiem sporta notikumiem. Visvienkāršāk būtu atlikt Olimpiskās spēles (OS) uz diviem gadiem, jo sporta pasākumu saraksts nākamajam gadam jau ir gandrīz pilnībā saskaņots.

Olimpiskās uguns iedegšanas ceremonija Grieķijā, kura ir nozīmēta 12. martā, notiks bez skatītājiem. Ceremonijā tiks pielaisti tikai 100 akreditētie viesi no SOK un Spēļu 2020 rīkotāju komitejas Tokijā.

OS rīkotāju komiteja Tokijā februārī paziņoja par speciālas darba grupas izveidošanu koronavīrusa situācijas monitoringa īstenošanai. Saskaņā ar New York Times datiem, pagājušajā nedēļā Pasaules Veselības organizācijas darbinieki telefonsarunā apsprieda ar starptautisko sporta federāciju pārstāvjiem iespēju sarīkot Olimpiskās spēles 2020 Tokijā ar tukšām tribīnēm.

Olimpiskie apļi - Sputnik Latvija
Olimpisko spēļu 2020 programmā būs pieci jauni sporta veidi

Saskaņā ar New York Times, Olimpiādes sarīkošana bez skatītājiem un biļešu vērtības atlīdzināšana līdzjutējiem Tokijas Spēļu rīkotājiem var izmaksāt aptuveni 850 miljonus dolāru. Iepriekš aģentūra Kiodo aprēķināja, ka Japāna var pazaudēt 7,8 triljonus jēnu (74,3 miljardus dolāru) gadījumā, ja OS tiek atceltas.

Kopējais ar koronavīrusu saslimušo skaits Japānā sastāda 1277 cilvēku. Vislielākais inficēto skaits ir konstatēts Hokaido salā (111 cilvēki) un Aiči prefektūrā (99 cilvēki). Tokijā ir apstiprināti 67 inficēšanās gadījumi, Osakas prefektūrā – 73. Kopumā Japānā miruši 19 cilvēki, 7 no kuriem bija kruīza lainera "Diamond Princess" pasažieri.

Valstī ir atcelti visi masveida pasākumi saistībā ar 2011. gada cunami upuru piemiņu, kas noveda pie avārijas AES "Fukusima 1".

Ziņu lente
0