Forbes analītiķis pastāstījis par ASV pretgaisa aizsardzības sistēmas vājo vietu

© U.S. Missile Defense AgencyЗапуск баллистической ракеты
Запуск баллистической ракеты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Analītiķis atzīmēja, ka ASV izveidotā pretraķešu aizsardzības sistēma, kas ļauj pārtvert raķetes kosmosā, patiesībā ir ļoti viegli apejama.

RĪGA, 9. marts – Sputnik. Mēģinājumi ietaupīt uz pretraķešu aizsardzības sistēmu rēķina var dārgi izmaksāt ASV, kas iztērējušas triljoniem dolāru karā Afganistānā. Tamlīdzīgu viedokli pauda žurnāla Forbes vecākais analītiķis Lorens Tompsons. Par viņa slēdzieniem stāsta RIA Novosti.

Analītiķis atzīmēja, ka ASV izveidotā Pretraķešu aizsardzības virszemes sistēma lidojuma marša posmā (GMD), kas ļauj pārtvert raķetes to lidojuma vidējā posmā, tas ir, kosmosā, patiesībā ir viegli apejama.

Patlaban Savienotajām Valstīm ir tikai 44 tādi pretraķešu līdzekļi, un ar to nepietiek, lai atvairītu raķetes no Ziemeļkorejas, norādīja Tompsons.

Здание Пентагона. Вашингтон. - Sputnik Latvija
Politika
"Divkosīga politika". Militārais eksperts par raķešu izmēģinājumiem ASV

Pēc viņa domām, GMD galvenais trūkums, ir sistēmas sauszemes bāzes pretraķešu līdzekļi, ko nepieciešams modernizēt atbilstoši jaunās paaudzes draudiem.

Eksperts ir pārliecināts, ka Vašingtonai nāktos padomāt par savu PRA sistēmu pilnveidošanu, pretējā gadījumā ar tām drīz vien "varēs tikt galā pat Ziemeļkoreja".

Rezultātā rodas secinājums, ka ASV tikai lielās ar savu militāro spēku, taču faktiski tām nav, ko likt pretī lielam skaitam moderno raķešu, atzīmēja Tompsons. Pie tam viņš pauda neizpratni, kāda iemesla dēļ Afganistānai tiek iztērēti desmitiem reižu lielāki līdzekļi, nekā pašmāju pretraķešu aizsardzībai.

Ziņu lente
0