NASA saskatīts koronavīrusa uzliesmojuma pozitīvais aspekts

© REUTERS / Aly SongПолицейский в маске на пустынной улице в Шанхае
Полицейский в маске на пустынной улице в Шанхае  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zinātnieki no ASV aerokosmiskās aģentūras uzskata, ka ekonomiskais kritums Ķīnā samazinājis indīgo gāzu izmešu apjomu atmosfērā.

RĪGA, 2. marts - Sputnik. Jaunākajos fotouzņēmumos no satelītiem, ko publicējusi ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa administrācija (NASA), redzams, ka gaisa piesārņojuma līmenis Ķīnā manāmi samazinājies, vēsta BBC.

Atzīmēts, ka dažu pēdējo mēnešu laikā būtiski sarucis toksiskās gāzes – slāpekļa dioksīda NO2 - satura līmenis gaisā. Šīs gāzes galvenais avots ir automašīnas, rūpniecības uzņēmumi un elektrostacijas.

Pēc NASA zinātnieku domām, tamlīdzīga tendence ir tieši saistīta ar koronavīrusa epidēmiju, kuras rezultātā liels skaits uzņēmumu Ķīnā patlaban nestrādā, ieviests ārkārtas stāvoklis, cilvēkiem aizliegts iziet no mājām, kā arī ieviesti citi pasākumi, kas vērsti uz vīrusa tālākas izplatīšanās aizkavēšanu.

Patlaban, saskaņā ar oficiālu informāciju, koronavīrusa pacientu skaits visā pasaulē sasniedzis 86 982 cilvēkus. Infekcijas rezultātā visā pasaulē miruši 2979 cilvēki.

Iepriekš vēstījām, ka pirmie saslimšanas gadījumi fiksēti arī Igaunijā, Lietuvā un Baltkrievijā.

Ziņu lente
0