ASV JKS jaunākā kaujas zemūdene zaudējusi segumu jau pēc pirmā reisa

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiek atzīmēts, ka Stealth segums ir visu Amerikas Savienoto Valstu zemūdeņu vājā vieta un izaicinājums inženieriem.

RĪGA, 27. februāris – Sputnik. Viena no jaunākajām ātrgaitas uzbrukuma zemūdenēm "Kolorādo" ("Virdžīnijas" klase) nesen atgriezās no pirmā ilgā reisa jūrā, pēc kura zaudēta daļa no tās stealth seguma, vēsta Sputnik Lietuva.

Par to vēsta žurnāls Forbes.

​Tiek atzīmēts, ka šī informācija nav jauna, jo pagājušajā rudenī informators apsūdzēja Amerikas kuģu būvniecības kompāniju Stealth seguma kvalitātes kontroles rezultātu falsifikācijā.

Rakstā atzīmēts, ka, neatkarīgi no tā, vai šīs ziņas par viltus testu rezultātiem bija patiesas, segums patiešām krīt nost.

Raķetes Trident II D-5 palaišana no zemūdenes USS West Virginia, foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Pietiks ar piecām kilotonnām, lai savaldītu Krieviju. Pentagons liek kārtis galdā

Zemūdene "Kolorādo" tika ieviesta ASV JKS ierindā 2018. gada pavasarī, savukārt ielikta jau 2015. gada pavasarī. Tā kļuva par 15 savā klasē un skaitās tomēr jauns modelis.

Sava pirmā ilgā izbrauciena zemūdene šķērsoja aptuveni 39 tūkstošus jūras jūdžu, tātad praktiski divas reizes izgāja apkārt zemeslodei.

Kā tiek norādīts rakstā, Stealth seguma, jeb skaņu slāpējoša seguma, izveide joprojām ir un paliek sarežģīts uzdevums amerikāņu inženieriem. Segums ir nepieciešams, lai padarītu zemūdenes nepamanāmas potenciālā pretinieka izsekošanas kompleksiem.

Ziņu lente
0