Daugavpils iedzīvotāja nonākusi karantīnā Tenerifes viesnīcā

© Sputnik / Артур Александров / Pāriet pie mediju bankasОтель на Тенерифе
Отель на Тенерифе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Karantīnā koronavīrusa dēļ Tenerifes salā izrādījās Latvijas iedzīvotājas no Daugavpils un precēts pāris no Krievijas.

RĪGA, 26. februāris – Sputnik. Vairāk nekā tūkstotim viesnīcas H10 Costa Adeje Palace viesiem Adehe pašvaldībā, Tenerifes salas dienvidos (Kanāriju salas) aizliedza pamest viesnīcas teritoriju pēc tam, kad vienam no tās iemītniekiem tika diagnosticēts koronavīruss, raksta RIA Novosti.

Itāļu tūrists, kurš dzīvoja viesnīcā ar sievu nedēļas garumā, ir izolēts, viņš atrodas sanitārā uzraudzībā. Viņa analīzes tika nosūtītas uz Karlosa III institūtu Madridē atkārtotai izpētei. Arī vīrieša sieviete ir nogādāta slimnīcā, viņas stāvoklis netiek precizēts.

Публикация от VRT NWS (@vrtnws)

Karantīna viesnīcā ilgs vismaz līdz tam brīdim, kad kļūs zināmi analīžu rezultāti, preses konferencē paziņoja Spānijas valdības oficiālā pārstāve Marija Hesusa Montero.

"Viesnīcā, kur viņi atradās, tika veikti visi nepieciešamie pasākumi… patlaban viesi paliks viesnīcā līdz atkārtoto izmeklējumu rezultātu saņemšanas, un atkarībā no rezultātiem tiks veikti turpmākie pasākumi," paziņoja Montero.

Saskaņā ar Latvijas mediju datiem, Tenerifē ieslēgto skaitā izrādījās arī kāda Daugavpils iedzīvotāja.

"Viss, ko mums pateica – palieciet savos viesnīcas numuros. Mums trūkst gan informācijas par notiekošo, gan normāla ēdiena. Viesnīcai aizliegts pietuvoties un nav iespējams nodot mums kaut kādas lietas. Mēs jau veselu dienu gaidām ārstu vai kaut kādu informāciju no Latvijas konsulāta," pastāstīja viņa portāla Gorod.lv žurnālistiem.

Tāpat viesnīcā atrodas precēts pāris no Krievijas – par to paziņoja Krievijas vēstniecība Spānijā.

​Sociālajos tīklos tiek ziņots, ka par karantīnu viesiem paziņoja vēstulēs, kas tika paliktas zem durvju apakšas.

​Tāpat Twitter vietnē ir publicēts ēdiena foto, kuru nodeva cilvēkiem, kas ir faktiski ieslēgti viesnīcas numuros.

​Tāpat otrdien koronavīruss pirmo reizi tika apstiprināts Spānijas kontinentālās daļas teritorijā. Katalonijā saslimusī sieviete nesen atgriezās no brauciena uz Itālijas ziemeļiem, kur, saskaņā ar jaunākajiem datiem, inficēto skaits sasniedzis gandrīz 290 cilvēkus.

Līdz nesenajam laikam Spānijā tika reģistrēti vien divi inficēšanās gadījumi, Kanāriju un Baleāru salās – tāpat bija runa par ārzemniekiem, kas inficējās ārpus valsts robežām. Abi pacienti izārstējās un tika izrakstīti no slimnīcas.

Tika apstiprināts arī pirmais inficēšanās gadījums Madridē: vīruss tika atklāts 24 gadus vecam jaunietim, kurš nesen apmeklēja Itāliju.

Kopumā ar koronavīrusu COVID-19 inficēto skaits kontinentālajā Ķīnā jau ir pārsniedzis 77,6 tūkstošus cilvēku, miruši 2663, izārstējās vairāk nekā 27 tūkstoši. Ārpus Ķīnas inficēšanās gadījumu skaits, saskaņā ar PVO datiem, sasniedzis 2069, miruši 23 cilvēki.

Ziņu lente
0