Tūkstoti tūristu izolēja Tenerifes viesnīcā koronavīrusa dēļ

© REUTERS / Twitter / @DAXA_TWЛюди в спецодежде на борту круизного лайнера Diamond Princes, помещенного в карантин у японского порта Йокогама
Люди в спецодежде на борту круизного лайнера Diamond Princes, помещенного в карантин у японского порта Йокогама - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Inficēts vīrietis atbrauca atpūsties no Itālijas ziemeļu daļas, diagnozi viņam uzstādīja vietējā slimnīcā, kurā viņš vērsies ar simptomiem.

RĪGA, 25. februāris – Sputnik. Spānijā koronavīrusa dēļ aptuveni tūkstotis tūristu izrādījās iesprostoti viesnīcā Tenerifes salā, par to vēsta vietējais izdevums El País.

Директор Института исследований международных экономических отношений Финансового университета при правительстве РФ Виктория Перская - Sputnik Latvija
Eksperte: pasaules ekonomika cieš no koronavīrusa, un runa nav par pustriljonu zaudējumu

Tiek ziņots, ka aptuveni tūkstoti cilvēku izolēja salas viesnīcā pēc tam, kad vienam no viesiem konstatēja koronavīrusu. Patlaban viņiem visiem ir aizliegts pamest ēku.

Šis ir trešais COVID-19 saslimšanas gadījums Spānijā. Zināms, ka inficētais vīrietis atbrauca atpūsties no Itālijas ziemeļiem. Diagnozi viņam uzstādīja pēc vēršanās ar simptomiem vietējā slimnīcā.

Itālis ievietots karantīnā. Šobrīd mediķi pārbauda, vai nav inficējušies tie, kas varēja saskarties ar saslimušo.

Patlaban Itālijas teritorijā inficēšanās gadījumi ar koronavīrusu ir apstiprināti vairāk nekā 260 cilvēkiem. Lielākā daļa no tiem valsts ziemeļos, taču šodien kļuva zināms par pirmajiem inficēšanās gadījumiem Sicīlijā un Florencē.

Ar ko viss sākās

2019. gada decembra beigās Ķīnas varasiestādes informēja par nezināmas izcelsmes pneimonijas uzliesmojumu blīvi apdzīvotajā Uhaņas pilsētā. Pirmie pacienti bija saistīti ar jūras produktu tirgu. Eksperti provizoriski konstatēja, ka slimību ierosina jauna tipa koronavīruss — 2019-nCoV.

30. janvārī Pasaules Veselības organizācija atzina slimību par starptautiskas nozīmes ārkārtas situāciju. Slimības izplatības līmenis Ķīnā ir ļoti augsts, tāpat kā Hubei provincē un visā pasaulē.

Pirmā nāve no koronavīrusa jau ir reģistrēta Eiropā. Francijā miris tūrists no Ķīnas, kurš ieradās Eiropas valstī 2020. gada 16. janvārī.

Ziņu lente
0