Itālijas dienvidos atklāts pirmais koronavīrusa inficēšanās gadījums

© photo Giulio Greco Заснеженная Сицилия: природа сошла с ума
Заснеженная Сицилия: природа сошла с ума - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz šim visi inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusa tipu tika atklāti tikai un vienīgi Itālijas ziemeļos.

RĪGA, 25. februāris – Sputnik. Pirmais koronavīrusa inficēšanās gadījums reģistrēts Itālijas dienvidos, Sicīlijas administratīvajā centrā – Palermo, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz informācijas aģentūru Ansa.

Летучая мышь - Sputnik Latvija
Viedoklis
Koronavīruss un citas kaites. Ar kādām slimībām cilvēki inficējušies no dzīvniekiem

Iepriekš kļuva zināms, ka tūristei no Itālijas ziemeļu pilsētas Bergamo tika atklāti gripas saslimšanas simptomi, un pēc ārstu norādes viņu nosūtīja uz vietējo slimnīcu koronavīrusa testa veikšanai.

Pēc aģentūras datiem, Sicīlijas apgabala varasiestādes apstiprināja veiktā testa pozitīvo rezultātu. Saskaņā ar šo informāciju, tūristes draugi, kā arī visas personas, kurām bijis kontakts ar viņu, ievietoti karantīnā.

Līdz šim visi inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusa tipu tika atklāti tikai un vienīgi Itālijas ziemeļos. Otrdien to skaits sasniedzis 231. Septiņi cilvēki ir miruši, turklāt seši no tiem – Itālijas ziemeļos, Lombardijas apgabalā. Pēc vietējo varasiestāžu lēmuma, sešos valsts ziemeļu reģionos uz vismaz nedēļu slēgtas bērnu iestādes, skolas un universitātes. Vairākos rajonos aizliegti visi publiskie kultūras, sporta un reliģiskie pasākumi.

Ziņu lente
0