Pat par brīvu nevajag: eksperts paskaidroja, kādēļ Londona noraida migrantus no Baltijas

CC BY 2.0 / Newtown grafitti / ATVP, VПроверка паспорта
Проверка паспорта - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu IeM paziņoja, ka 70% esošo ārzemju strādnieku neatbilst prasībām, kas tiks izvirzītas darba migrantiem no 2021. gada.

RĪGA, 25. februāris – Sputnik. Pēc Brexit pārejas perioda beigām Lielbritānija pastiprinās prasības darba migrantiem. IeM publicēja jaunās imigrācijas sistēmas projektu, tās pamatā ir balles, kas tiek ieskaitītas par noteiktām profesionālām prasmēm un angļu valodas zināšanu līmeni.

"Saskaņā ar vērtējumu 70% esošā darbaspēka no ES neatbilst prasībām, kas tiks izvirzītas kvalificētiem speciālistiem," teikts Lielbritānijas IeM paziņojumā.

Apvienotā Karaliste vēlas atbrīvoties no nekvalificētiem strādniekiem no Austrumeiropas, kuri atņem darbavietas britiem, atzīmēja radio Sputnik ēterā KF Valdības finanšu universitātes Personāla vadības nodaļas profesors, Darba un sociālo attiecību akadēmijas prorektors Aleksandrs Safonovs.

"Lielbritānija pēdējā laikā neizceļas ar ekonomiskās izaugsmes tempiem, pastāv darbaspēka pārpalikums. Politiķi, domājot par gaidāmajām vēlēšanām, vēlas stabilizēt situāciju darba tirgū. Lielbritānijā ir pietiekami augsts ienākumu līmenis, tādēļ tur notika cilvēku pieplūdums no Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīm, kuri ir gatavi strādāt par mazāku naudu, – viņiem arī ķērušies klāt," paskaidroja Safonovs.

Британский паспорт - Sputnik Latvija
Lielbritānija vēlas atgriezt nacionālo identitāti un maina pases

Pēc eksperta sacītā, Lielbritānija bija spiesta sekot līdzi kopīgiem noteikumiem, kad atradās Eiropas Savienības sastāvā.

"Pēc izstāšanās no ES konservatori uzņēma kursu uz sava veida ekonomikas izolāciju, lai veicinātu nacionālās ekonomiskās izaugsmes tempus. Viņi cer pacelt savu pilsoņu dzīves un ienākumu līmeni, lai tādējādi nostiprinātu izstāšanās no ES lietderību," nobeigumā sacīja Safonovs.

Saskaņā ar aptuveniem aprēķiniem, Brexit brīdī Lielbritānijā dzīvoja aptuveni 90 tūkstoši Latvijā dzimušo un 85 tūkstoši Latvijas pilsoņu, savukārt vislielāko ārzemnieku kopienu veidoja Polijas pilsoņi – 781 tūkstotis cilvēku.

Referendums jautājumā par Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES notika 2016. gada martā. Par atvadīšanos no Eiropas Savienības uzstājās 51,8% britu, pret 48,2%. Sākotnēji Brexit tika ieplānots 2019. gada 29. martā, taču tas notika vien 2020. gada 31. janvārī. Pārejas periods beigsies šī gada beigās, līdz tam brīdim Lielbritānijai ir jānosaka visi svarīgie patstāvīgās dzīves noteikumi.

Ziņu lente
0