Koronavīruss ir sasniedzis Eiropu: Francijā reģistrēts pirmais nāves gadījums

© Sputnik / Александр Юрьев / Pāriet pie mediju bankasЭйфелева башня
Эйфелева башня - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijā no koronavīrusa miris 80 gadus vecs tūrists, kurš nesen atlidoja no Ķīnas, Hubei provinces.

RĪGA, 16. februāris – Sputnik. Saskaņā ar Francijas mediju informāciju, Eiropā reģistrēts pirmais koronavīrusa nāves gadījums, raksta Tvnet.lv.

Tiek ziņots, ka runa ir par 80 gadus vecu tūristu no Ķīnas, kurš ieradās Francijā no Hubei provinces 16. janvārī. Drīz pēc atbraukšanas viņš tika ievietots slimnīcā Bichat un izolēts. Pēc dažām nedēļām vīrietis mira.

Šis ir pirmais saslimšanas izraisītais nāves gadījums Eiropā, vēsta telekanāls BFMTV ar atsauci uz Francijas veselības ministri Anjēsu Buzīnu.

Пассажиры в медицинских масках на борту круизного лайнера Diamond Princes, помещенного в карантин у японского порта Йокогама - Sputnik Latvija
Ar koronavīrusu var inficēties divas trešdaļas cilvēces

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka 1. februārī Filipīnās no koronafīrusa miris 44 gadus vecs vīrietis. Viņa nāve kļuva par pirmo vīrusa 2019-nCoV izraisīto nāvi ārpus Ķīnas robežām.

2019. gada decembra beigās Ķīnas varasiestādes informēja par nezināmas izcelsmes pneimonijas uzliesmojumu blīvi apdzīvotajā Uhaņas pilsētā (Hubei province). Pirmie pacienti bija saistīti ar jūras produktu tirgu. Eksperti provizoriski konstatēja, ka slimību ierosina jauna tipa koronavīruss — 2019-nCoV.

30. janvārī Pasaules Veselības organizācija atzina slimību par starptautiskas nozīmes ārkārtas situāciju. Slimības izplatības līmenis Ķīnā ir ļoti augsts, tāpat kā Hubei provincē un visā pasaulē.

Ziņu lente
0