Eksperts: Krievijai ir kuģis, kas spēj pabeigt "Ziemeļu straumes 2" būvniecību

© Foto : пресс-службы Института современного госразвитияПолитолог Дмитрий Солонников
Политолог Дмитрий Солонников - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tikmēr ASV negrasās atteikties no sankciju kursa un tagad plāno ieviest ierobežojošus pasākumus nevis pret gāzesvada būvniecību, bet gan pret zilās degvielas patērētājiem, uzskata eksperts Dmitrijs Soloņņikovs.

RĪGA, 10. februāris – Sputnik. Cauruļu likšanas kuģis "Akademik Čerskij", kurš tiks izskatīts kā viens no iespējamajiem līdzekļiem gāzesvada "Ziemeļu straume 2" būvniecības pabeigšanai, izgājis no Nahodkas ostas un dodas uz Singapūru, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Vesselfinder sniegtajiem datiem.

Radio Sputnik intervijā Mūsdienu valsts attīstības institūta direktors Dmitrijs Soloņņikovs pastāstīja, ka Krievijai ir divi kuģi, kuri varētu strādāt projekta būvniecībā, taču, spriežot pēc visa, tehnisko īpatnību dēļ cauruļu likšanas baržai "Fortuna" nav izdevies saņemt darbu veikšanas atļauju Dānijas ūdeņos.

Склад временного хранения труб около порта Мукран в Германии для строительства Nord Stream 2 - Sputnik Latvija
Viedoklis
Noskaidrojies, kā tiks pabeigta "Ziemeļu straume 2"

"Akademik Čerskij" pilnībā der pēc visiem parametriem, kuras pastāv Dānijas likumdošanā. ASV sankciju ziņā tās var tikt uzliktas tikai pašam kuģim un kompānijai, kurai tas pieder, taču tā ir Krievijas kompānija – tā pati kaut kā tiks ar to skaidrībā. Tālāk viss – tas spēj šos darbus veikt. Pagaidām šķēršļu nav, lai viņš pabeidz būvniecību," atzīmēja eksperts.

Pēc viņa sacītā, nav izslēgts, ka turpmāk Vašingtona piemēros jaunas sankcijas, taču tagad vairs ne pret gāzesvada būvniecību, bet gan pret zilās degvielas patērētājiem.

"Sankcijas, kuras patlaban tiek izskatītas ASV, skar Krievijas gāzes patērētājus, un tālāk šīs sankcijas vairs nav pret gāzesvada būvniecību, bet gan pret tā palaišanu un funkcionēšanu. Šīs sankcijas var skart vācu kompānijas, kuras šo gāzi paņems no cauruļvada. Tas ir iespējams, taču tālāk seko jautājums Vācijai un vispār par ASV un Rietumeiropas domstarpībām. ASV turpina aktīvi attīstīt mēģinājumus izgrozīt rokas vairs ne Krievijai, bet gan Rietumeiropai," uzskata Soloņņikovs.

Ziņu lente
0