Uz Uhaņas slimnīcu tika nosūtīti 1400 militārie mediķi

© Sputnik / Анна Раткогло / Pāriet pie mediju bankasКоронавирус в Китае
Коронавирус в Китае - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiek ziņot, ka savus speciālistus nosūtīja Sauszemes karaspēku militāri medicīniskie institūti, GKS, JKS, Frontes aizmugures nodrošinājuma apvienotie spēki.

RĪGA, 2. februāris – Sputnik. ĶTR priekšsēdētājs Sī Dziņpins atbalstīja 1,4 tūkstošu militāro mediķu nosūtīšanu uz Uhaņu, lai strādātu pie koronavīrusa ārstēšanas specializētā slimnīcā "Hošenšaņa", kuru svētdien oficiāli nodeva ekspluatācijā, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Ķīnas Aizsardzības ministrijas paziņojumu.

Divas specializētas slimnīcas jaunā koronavīrusa tipa ārstēšanai Ķīnas Uhaņas pilsētā, kuras bija izlemts uzbūvēt rekordīsā termiņā, "Hošeņšaņa" un "Lejšeņšaņa" sāks pieņemt pacientus attiecīgi jau 3. un 6. februārī.

Пассажирка в маске в аэропорту Шанхая  - Sputnik Latvija
Koronavīruss sācis nogalināt cilvēkus ārpus Ķīnas robežām

"Bruņotie spēki nosūtīja 1400 medicīnas darbiniekus uz Uhaņas pilsētu, kur no 3. februāra viņi pildīs tiem uzticētos uzdevumus specializētā jaunā koronavīrusa tipa izraisītās pneimonijas ārstēšanas slimnīcā "Hošeņšaņa"," teikts iestādes paziņojumā.

Tiek ziņot, ka savus speciālistus nosūtīja Sauszemes karaspēku militāri medicīniskie institūti, GKS, JKS, Frontes aizmugures nodrošinājuma apvienotie spēki, kā arī uz Uhaņu devās 15 Ķīnas Tautas atbrīvošanas armijas Slimību kontroles un profilakses centra un Ķīnas Tautas atbrīvošanas armijas Militāro zinātņu akadēmijas Militāri medicīniskā zinātniski pētnieciskā institūta eksperti.

Slimnīcā "Hošeņšaņa" atradīsies lielākoties tie pacienti, kuriem diagnoze jau ir apstiprināta. Šeit atradīsies intensīvās terapijas nodaļa, vispārējā ārstēšanās nodaļa un smagi slimu pacientu nodaļa, infekcijas kontroles, starojuma diagnostikas nodaļa un citas.

Pilsētas varasiestādes saistībā ar pneimonijas uzliesmojumu, ko izraisīja jaunais koronavīrusa veids, un pastāvīgi augošo inficēto skaitu pieņēma lēmumu uzbūvēt divas specializētas slimnīcas. Pagājušajā nedēļā sākās slimnīcas "Hošeņšaņa" būvniecība 25 tūkstošu kvadrātmetru platībā, kur varēs vienlaikus izvietot līdz pat 1000 pacientu.

Министерство здравоохранения Латвии - Sputnik Latvija
Viedoklis
Koronavīruss "palīdzēs": kā Latvija apdraud Krieviju

Pēc tās tika uzsākta arī slimnīcas "Lejšeņšaņa" būvniecība, kuras platība sastādīs 60 tūkstošus kvadrātmetru, no kuriem 51 tūkstotis kvadrātmetru tiks piešķirts pacientu ievietošanai nepieciešamos karantīnas apstākļos, savukārt 9 tūsktoši kvadrātmetru – diennakts medicīniskā personāla izvietošanai. Šeit varēs izvietot līdz 1600 gultām.

Abas slimnīcas nolemts uzbūvēt pēc "Sjataņšaņa" slimnīcas modeļa Pekinā, kuru uzbūvēja septiņu dienu laikā SARS (atipiskās pneimonijas) epidēmijas laikā 2003. gada aprīlī, lai tiktu galā ar milzīgo pacientu skaitu.

Ķīnas varasiestādes 31. decembrī informēja Pasaules Veselības organizāciju par nezināmas pneimonijas uzliesmojumu Uhaņas pilsētā, kura atrodas valsts centrālajā daļā. Speciālisti noteica slimības ierosinātāju – tas ir koronavīruss 2019-nCoV.

Par jaunā koronavīrusa upuriem Ķīnā kļuvuši jau 304 cilvēki, inficēti ir aptuveni 14,4 tūkstoši. Vēl ap 100 cilvēku ir inficējušies ārpus Ķīnas. PVO atzina šo slimības uzliesmojumu par starptautiskas nozīmes ārkārtas situāciju.

Ziņu lente
0