Pabīdīs malā Trampu? Megana Mārkla plāno kļūt par ASV prezidenti

© REUTERS / POOLМеган Маркл и принц Гарри
Меган Маркл и принц Гарри  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saseksas hercogiene ne vienu reizi vien ir vēstījusi, ka vēlētos nodarboties ar politiku – karaliskās ģimenes locekļus viņas ieceres šausmināja.

RĪGA, 26. janvāris – Sputnik. Prinča Harija dzīvesbiedre Megana Mārkla iecerējusi ķerties pie politikas un pieļauj, ka piedalīsies nākamajās ASV prezidenta vēlēšanās, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz izdevumu Daily Mail.

Iepriekš Saseksas hercogiene ne vienu reizi vien ir vēstījusi, ka vēlētos nodarboties ar politiku – karaliskās ģimenes locekļus viņas ieceres šausmināja. Pirms laulībām ar princi Hariju viņa regulāri interesējās par politisko dzīvi un visai skarbi kritizēja ASV prezidentu Donaldu Trampu – viņa uzskata politiķi par "naida sējēju" un "sieviešu nīdēju". Tiesa, viņa bija spiesta klusināt savas politiskās ambīcijas pēc laulībām. Taču pat tas nelika viņai atteikties no tikšanās ar Trampu, kad ASV prezidents ieradās vizītē Lielbritānijā pērnā gada maijā.

Меган Маркл и Принц Гарри - Sputnik Latvija
Megana Mārkla aizbēgusi no Lielbritānijas un atstājusi Hariju noklusināt skandālu

Meganas Mārklas un prinča Harija aprindām tuvs informācijas avots atklāja, ka bijusī aktrise iecerējusi iejaukties nākamajās ASV prezidenta vēlēšanās. Iespējams, viņa balotēsies Baltā nama saimnieka postenim.

"Viņai ir spēcīgi politiskie uzskati, un tagad viņa izmantos lielāku brīvību, ko var paust publiski," pastāstīja anonīmais avos.

Meganai Mārklai ir plaši sakari politiskajā vidē. Viņas draudzene Džesika Malrūnija ir Kanādas bijušā premjerministra Braiena Malrūnija vedekla. Aktrisei ir arī tuvas attiecības ar Kanādas premjerministru Džastinu Trudo. Megana un Harijs ir labi Baraka un Mišelas Obamu paziņas.

Baumas par Meganas Mārklas dalību vēlēšanās varētu būt patiesas – kad Saseksas hercogiene vairs netiks uzskatīta par Elizabetes II ģimenes locekli, viņa varēs atļauties plašākas darbības. Viena no pirmajām privilēģinām, ko viņa ieguva, ir iespēja atteikties no protokola: uzturoties Kanādā, viņa parādās pasākumos neformālā tērpā, ko nevarēja atļauties, būdama karaliskās ģimenes locekle.

Ziņu lente
0