Londona vēlas ar draudiem paātrināt tirdznieciskās pārrunas ar ES

© Unsplash / Tom ParsonsA gull against the background of Big Ben, London
A gull against the background of Big Ben, London - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediji vēsta, ka ES pieprasīs tiesības ieviest sankcijas pret Lielbritāniju, ja tiks pārkāpta vienošanās par Brexit pēc valsts izstāšanās no Eiropas Savienības.

RĪGA, 26. janvāris - Sputnik. Lielbritānija plāno piedraudēt ar augstu tarifu ieviešanu precēm no Eiropas Savienības, lai paātrinātu tirdznieciskās pārrunas ar ES pēc Brexit, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi Times.

Izdevuma rīcībā esošā informācija liecina, ka Lielbritānija plāno vērsties ar spiedienu pret Eiropu pēc valsts izstāšanās no ES, lai vienotos par tirdzniecības vienošanos bez kvotām un tarifiem, bez stingras Briseles noteikumu ievērošanas no Lielbritānijas puses.

Вид на пляж Сэнди Бэй со скалы Гибралтар - Sputnik Latvija
Šengenas zona varētu paplašināties

Plānots, ka pēc šī lēmuma apstiprināšanas iespējami tarifi 30% apmērā dažu veidu franču sieriem un 10% apmērā – vācu automašīnām. Times apgalvoja, ka Lielbritānija cer: tamlīdzīgas darbības liks Eiropas valstīm vērsties pret Briseli, lai izvairītos no eksporta apjomu samazināšanās un iespējamā kaitējuma ekonomikai. Tomēr vispirms jaunie pasākumi tiks apspriesti.

Iepriekš avīze Financial Times, atsaucoties uz tās rīcībā esošiem dokumeniem, vēstīja, ka ES pieprasīs tiesības ieviest sankcijas pret Lielbritāniju, ja tiks pārkāpta vienošanās par Brexit pēc valsts izstāšanās no Eiropas Savienības. Saskaņā ar avīzes datiem, ES uzskata, ka Lielbritānijai stingri jāievēro noteikumi un vienošanās strādājošo tiesību un apkārtējās vides aizsardzības jomā apmaiņā pret tirdzniecības vienošanos ar dažiem ierobežojumiem. Brisele vēlas spert elastīgus pagaidu soļus, ja Apvienotā Karaliste nepildīs savas saistības.

31.janvārī pl. 23:00 Lielbritānija pametīs Eiropas Savienību. Pēc tam līdz decembrim ilgs pārejas periods, kura laikā puses piedalīsies pārrunās par tālākajām attiecībām.

Ziņu lente
0