Par Eiropas Komisijas ģenerālsekretāri kļuvusi pārstāve no Latvijas

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasВход в здание Еврокомиссии в Брюсселе
Вход в здание Еврокомиссии в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ilzes Juhansones priekštecis Eiropas Komisijas ģenerālsekretāra postenī skaitījās viens no ietekmīgākajiem cilvēkiem Briselē.

RĪGA, 15. janvāris – Sputnik. Latvijas pārstāve Ilze Juhansone apstiprināta Eiropas Komisijas ģenerālsekretāres amatā, vēsta Politico.

Глава Еврокомиссии Урсула фон дер Ляйен - Sputnik Latvija
Briselē ievēlēja jauno Eiropas Komisijas priekšsēdētāju

Juhansone veic ģenerālsekretāra pienākumus kopš pērnā gada vasaras, kad no amata aizgāja viņas priekštecis Martins Zelmairs, kurš skaitījās viens no ietekmīgākajiem cilvēkiem Eiropas Komisijā. Kopš tā brīža no autsaidera kandidātu vidū šim amatam viņa pārvērtās favorītā.

Neraugoties uz to, ka Juhansone pārstāv mazu ES valsti, un viņa nav daudz nostrādājusi Eiropas Komisijai, viņai izdevies izveidot labas attiecības ar Eiropas Komisijas jauno vadītāju Urzulu fon der Laienu.

Juhansone strādāja ĀM kopš 2008. gada, ir bijusi valsts sekretāra vietniece, ES direkcijas vadītāja. 2015. gadā toreizējā Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece ES pastāvīgajā pārstāvniecībā Juhansone tika norīkota Eiropas Komisijas ģenerālsekretāra vietnieka amatā.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs apsveica Juhansoni ar iecelšanu postenī, paziņojot, ka ES komisāru kolēģija ir "izdarījusi lielisku izvēli, kas apliecina Ilzes spējas un pieredzi gan Eiropas, gan administratīvās lietās ". Rinkēvičs novēlēja Juhansonei veiksmi ES civildienesta augstākajā amatā.

Arī Latvijas prezidents Egils Levits apsveica Juhansoni ar iecelšanu postenī un novēlēja viņai "enerģiju un iedvesmu".

Ziņu lente
0