Kādēļ Latvijas piederīgajiem Lielbritānijā arī turpmāk nāksies mazgāt kartupeļus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai Latvijas valstspiederīgie Lielbritānijā neveiktu melno darbu, bet gan ieņemtu amatus ar cienīgu algu, ir nepieciešama kvalitatīva un dārga izglītība, kas tiem ir praktiski nepieejama.

RĪGA, 15. janvāris – Sputnik. Lielbritānijai ir nepieciešami viesstrādnieki no Latvijas un citām Baltijas valstīm, jo vietējie iedzīvotāji nevar un nevēlas veikt atsevišķus darbus, paziņoja Saeimas deputāts no Jaunās konservatīvās partijas Sandis Riekstiņš. Lielbritānijas iedzīvotāji dažkārt nevar izpildīt elementārus darbus, paskaidroja parlamentārietis, atsaucoties uz pazīstama britu biznesmeņa vārdiem.

Latvijas iedzīvotājiem Lielbritānijā nāksies turpināt mazgāt kartupeļus nevis vietējo iedzīvotāju nemākulības vai nevēlēšanās dēļ, bet gan saistībā ar labas izglītības trūkumu, paziņoja Sputnik Latvija ekonomisko zinātņu doktors, KF valdības Finanšu universitātes prorektors Aleksejs Zubecs.

Сбор урожая картофеля - Sputnik Latvija
Mazgā kartupeļus un neprasa tehnoloģijas: britiem vajadzīgi viesstrādnieki no Latvijas

"Lai pretendētu uz augsti intelektuālu darbu Lielbritānijā, ir nepieciešama laba izglītība. Šodien izglītības kvalitātes ziņā Austrumeiropa principiāli atpaliek no Rietumeiropas. Kvalitatīvas izglītības esamība ir zināms slieksnis, kurš nošķir nevēlamos iebraucējus no vietējiem iedzīvotājiem. Iebraucējiem no Austrumeiropas nav pietiekams ienākumu līmenis, lai samaksātu par izglītību, kas Rietumeiropā ļaus ieņemt statusa pozīcijas mūsdienu nozarēs ar augstu darba atalgojuma līmeni," paskaidroja Zubecs.

Pēc eksperta sacītā, lai pārvarētu segregāciju pēc izglītības līmeņa, par dārgu maksu jābrauc mācīties uz Rietumeiropu vai arī jāatver Austrumeiropā universitātes ar augstu izglītības kvalitāti, ko ne kura katra valsts spēj izdarīt. "Tādēļ ar labas izglītības trūkumu Latvijas valstspiederīgajiem Lielbritānijā arī turpmāk nāksies mazgāt kartupeļus," nobeigumā sacīja Zubecs.

Saskaņā ar Latvijas ĀM datiem, Lielbritānijā šobrīd dzīvo aptuveni 117 tūkstoši Latvijas valstspiederīgo, no tiem vairāki desmiti tūkstoši – nelegāli.

Ziņu lente
0