Merkele Kremlī sniegusi paziņojumu par "Ziemeļu straumi 2"

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasВстреча президента РФ В. Путина с канцлером Германии А. Меркель
Встреча президента РФ В. Путина с канцлером Германии А. Меркель - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas kanclere Angela Merkele sniegusi informāciju par plāniem Krievijas gāzesvada "Ziemeļu straume 2" aspektā un nosaukusi par kļūdainām pret to vērstās sankcijas.

RĪGA, 12. janvāris - Sputnik. Sestdien, 11.janvārī Maskavā notika Vācijas kancleres Angelas Merkeles un Krievijas prezidenta Vladimira Putina pārrunas.

Preses konferences gaitā pēc abu valstu vadītāju tikšanās Merkele pauda Vācijas viedokli par Krievijas gāzesvadu "Ziemeļu straume 2", vēsta RIA Novosti.

Трубы газопровода Северный поток — 2 - Sputnik Latvija
Aleksandrs Novaks: sankcijas netraucēs pabeigt "Ziemeļu straumi 2"

"Protams, mēs runājām par projektu "Ziemeļu straume". Tas ir leģitīms jaunās Eiropas likumdošanas acīs, un mums tas ir jāpabeidz. Vācija un citas Eiropas valstis gūs labumu no "Ziemeļu straumes". Visi ir ieinteresēti panākt savu gāzes piegāžu diversifikāciju," konstatēja Merkele.

Merkele uzsvēra, ka projektu nepieciešams pabeigt, neskatoties uz ASV eksteritoriālajām sankcijām, - pēc viņas domām, tās ir nepareizas.

"Mēs joprojām atbalstām šo projektu, tāpat kā agrāk. Pēc būtības, tas ir ekonomisks projekts," paziņoja kanclere.

Viņa pauda pārliecību, ka no "Ziemeļu straumes 2" priekšrocības gūs ne tikai Vācija, bet arī citas Eiropas Savienības valstis.

Savukārt Putins pavēstīja, ka Krievija augstu vērtē Vācijas atbildīgo pozīciju no projekta "Ziemeļu straume 2" atbalsta viedokļa, un uzsvēra, ka Krievijas un Vācijas aktīvā ir vesela virkne lielu kopprojektu enerģētikas nozarē.

Ziņu lente
0