Irākas parlaments atbalstījis ārvalstu bruņoto spēku izvešanu no valsts

© Sputnik / Denis Aslanov / Pāriet pie mediju bankasАмериканский военнослужащий
Американский военнослужащий - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ierosinājumu izvest no valsts ārzemju karavīrus iesniedzis valsts premjerministra pienākumu izpildītājs Adils Abduls Mahdi.

RĪGA, 6. janvāris - Sputnik. Irākas parlaments nobalsojis par lēmumu lauzt vienošanos ar koalīciju cīņā pret "Islāma valsti" (vairākās pasaules valstīs aizliegts teroristisks grupējums) un ārvalstu spēku izvešanu no valsts, informēja RIA Novosti, atsaucoties uz telekanālu "Al Arabia".

Министр обороны Латвии Артис Пабрикс - Sputnik Latvija
Politika
Uzbrukumi un ģenerāļa slepkavība nav iemesls: Latvijas kareivji nepametīs Irāku

Iepriekš atbilstošo ierosinājumu iesniedzis valsts premjerministra pienākumu izpildītājs Adils Abduls Mahdi. Politiķis norādīja, ka tas palīdzēs pārveidot attiecības ar ASV un citām valstīm, kā arī uzturēt draudzīgas attiecības, balstoties uz savstarpēju cieņu pret suverenitāti un neiejaukšanos iekšējās lietās.

Iepriekš ASV vadītā koalīcija apturēja karavīru apmācības Irākā. Vienlaikus tās vadība akcentēja, ka saglabā partnerattiecības cīņā ar ISIS.

Protesti Irākā un Suleimani slepkavība

Situācija Bagdādē saasinājās 31. decembrī, kad protesta akciju dalībnieki mēģināja ieņemt ASV vēstniecību. Akcijas sākās pēc ASV bezpilota lidaparātu uzbrukumos bojā gājušo šiītu grupējuma "Kataib Hesbollah" locekļu bērēm. Karavīri izmantoja asaru gāzi, lai izkliedētu demonstrantus, 1.janvārī uzbrukumi mitējās.

Рабочий визит президента РФ В.Путина в Иран - Sputnik Latvija
Politika
Amerikāņu eksperts: tikai Putins varēs vest pie prāta Irānu un ASV

Irākas prezidents Barhams Salehs nosodīja uzbrukumu ASV vēstniecībai Bagdādē un nosauca tamlīdzīgas darbības par uzbrukumu Irākas suverenitātei.

2.janvāra naktī ASV organizēja uzbrukumu Bagdādes lidostas rajonā pret Irānas armijas elitārās vienības komandieri ģenerāli Kasemu Suleimani un Irākas šiītu zemessargu komandiera vietnieku Abu Mahdi al Muhandisu, kurus Vašingtona vaino par uzbrukumu ASV vēstniecībai Bagdādē 31.decembrī.

Ziņu lente
0