Krievijas gāzes tranzīts caur Ukrainu no gada sākuma samazinājies pieckārt

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasГазодобывающее предприятие компании «Укргаздобыча» во Львовской области
Газодобывающее предприятие компании «Укргаздобыча» во Львовской области - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vidēji decembrī tranzīta apjoms sastādīja 261 miljonu kubikmetru, bet 1. janvārī rādītājs sasniedza tikai 49,3 miljonus kubikmetru gāzes.

RĪGA, 5. janvāris - Sputnik. Krievijas gāzes tranzīts caur Ukrainu 2020. gada pirmajā dienā krities 5,3 reizes salīdzinājumā ar decembra vidējiem rādītājiem. Par to liecina kompānijas "Operator GTS Ukraini" dati, vēsta RIA Novosti.

Vidēji decembrī tranzīta apjoms sastādīja 261 miljonu kubikmetru, 31. decembrī caur Ukrainas GTS tika pārsūknēti 220,05 miljoni kubikmetru, bet 1. janvārī rādītājs sasniedza tikai 49,3 miljonus kubikmetru gāzes. 2. janvārī tranzīta apjomi kritās vēl vairāk – līdz 38,8 miljoni kubikmetru.

Акции с требованием включить отопление в городах Украины - Sputnik Latvija
Naftogaz vadītājs nav sajūsmā par vienošanos ar Gazprom

Iepriekš kompānija "Operator GTS Ukraini" informēja, ka pilnā apjomā izpilda koncerna "Gazprom" pieteikumus gāzes transportēšanai uz Eiropas Savienības valstīm un Moldovu.

30. decembrī Krievija un Ukraina parakstīja dokumentu paketi par tālāko gāzes tranzītu caur Ukrainu, tostarp – arī tranzīta līgumu uz pieciem gadiem. Saskaņā ar to "Gazprom" garantē gāzes tranzītu 65 miljardu kubikmetru apjomā pirmajā gadā un 40 miljardus kubikmetru gāzes nākamajos gados.

1. janvārī "Operator GTS Ukraini" informēja, ka pirmā darba nakts aizritējusi bez starpgadījumiem, tika izpildītas visas nominācijas tranzīta līguma izpildei.

Ziņu lente
0