Incidents Dienvidukrainas AES: atslēdzies trešais energobloks

© Sputnik / Андрей Соломонов / Pāriet pie mediju bankasПульт управления энергоблоком № 1 Южно-Украинской атомной электростанции. Входит в состав Южно-Украинского энергетического комплекса.
Пульт управления энергоблоком № 1 Южно-Украинской атомной электростанции. Входит в состав Южно-Украинского энергетического комплекса. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Radiācijas fons, ugunsdrošības un ekoloģiskā situācija Dienvidukrainas AES un tās rajonā nav mainījusies.

RĪGA, 5. janvāris - Sputnik. Sestdien, 4. janvārī, pl. 5:04 pēc Ukrainas laika automātiskā sistēma atslēdza Dienvidukrainas AES trešo energobloku, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Nacionālās atomenerģētikas kompānijas "Energoatom" preses dienestu.

Dienvidukrainas AES iekļauta Dienvidukrainas enerģētiskajā kompleksā līdz ar Aleksandrovksas HES un Tašlikas HAES.

Trešo energobloku atslēgusi automātiskā drošības sistēma. Informācija par atslēgšanās iemesliem nav sniegta. Abi pārējie energobloki darbojas bez traucējumiem.

Preses dienests akcentēja, ka izmaiņas radiācijas, ugunsdrošības un ekoloģiskajā stāvoklī Dienvidukrainas AES un tuvējā teritorijā nav fiksētas – situācija ir spēkā esošo normu robežās.

Nekādas grūtības atomelektrostacijas personāla darbā nav konstatētas.

Чернобыль - Sputnik Latvija
Uz "Černobiļas" viļņa: Ignalinas AES apmeklējis rekordliels skaits tūristu

Atgādināsim, ka Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis drīz pēc stāšanās amatā deva rīkojumu piešķirt atklātās zonas statusu teritorijai ap Černobiļas AES, kur 1986. gadā notika katastrofa. Tagad to var apmeklēt ne tikai pētnieki, bet arī tūristu grupas.

Atļauja tūristiem apmeklēt Čerobiļu tika sniegta, kad AES avarējušais ceturtais energobloks tika pārklāts ar jaunu sarkofāgu – tas ir lielākais pārvietojamais objekts pasaulē.

Jaunā gada priekšvakarā Pripetē, Černobiļas AES tuvākajā pilsētā, pirmo reizi pēc ilgiem gadiem tika izrotāta svētku eglīte. Interesanti, ka pusgadu pirms katastrofas Jaungada eglīte, kas bija uzstādīta Pripetes centrā, sagaidot 1986.gadu, nokrita. Kopš tā laika evakuētajā pilsētā nevienam ne prātā nenāca svinēt svētkus.

Ziņu lente
0