Polijas skolēni iestudējuši priekšnesumu par Aušvicas tēmu

© AP Photo / Markus SchreiberНа территория бывшего концлагеря Освенцим в Германии
На территория бывшего концлагеря Освенцим в Германии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aušvicas muzejs asi kritizēja priekšnesumu un atzīmēja, ka tā autoriem pietrūkst elementāra takta, lai mācītu bērniem tik sarežģītu un traģisku vēsturi.

RĪGA, 4. janvāris — Sputnik. Kādas sākumskolas audzēkņi Polijā iestudējuši deju priekšnesumu pēc notikumu motīviem Aušvicas koncentrācijas nometnē, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Newsweek Polska.

Incidents noticis Zamoiskas rajonā jau 10.decembrī, taču mediji par to informēja tikai tagad. Vairāki bērni iznākuši uz skatuves tērpušies ieslodzīto apģērbā, skūtām galvām, citi tēloja SS virsniekus – nometnes sardzi. Par priekšnesuma kulmināciju kļuva iestudētā cilvēku nāves aina gāzes kamerā. Darbība uz skatuves notika dzeloņstiepļu fonā.

Мюнхенский сговор - Sputnik Latvija
Viedoklis
Minhenes sazvērestība: kāpēc Eiropa "aizmirst" savas vēstures kaunpilnās lappuses

Pēc priekšnesuma skatītāju priekšā iznāca viens no bērnu vecākiem, kurš paziņoja, ka Polija esot pelnījusi Vācijas kompensāciju par nacistu rīcību.

Aušvicas muzejs Twitter tīklā asi kritizēja priekšnesumu un atzīmēja, ka tā autoriem pietrūkst elementāra takta, kas nepieciešams, lai mācītu bērniem tik "sarežģītu un traģisku vēsturi".

Aušvica bija lielākā un visilgāk pastāvējusī nacistu nāves nometne, tāpēc tā kļuvusi par vienu no galvenajiem Holokausta simboliem. Laikā no 1941.līdz 1945.gadam Aušvicā gājuši bojā aptuveni 1,4 miljoni cilvēku, kuru starpā bija apmēram 1,1 miljons ebreju. 1945.gada 27.janvārī Sarkanā armija atbrīvoja nometni.

2018.gadā Polijas valdība apstiprināja likumu, kas paredz kriminālatbildību par mēģinājumiem apsūdzēt valsti par līdzdalību nacistu kara noziegumos. Likums saskārās ar asu kritiku, tostarp arī no Izraēlas puses, kas neatbalsta vēstures pārvērtēšanas centienus.

Ziņu lente
0