Tūristiem piedāvāja neparastas idejas, kur sagaidīt Jauno gadu

© Sycheva IrinaГлавная испанская рождественская елка на Puerta del Sol в Мадриде
Главная испанская рождественская елка на Puerta del Sol в Мадриде - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eksperti piedāvāja piecus interesantus virzienus tiem, kuri vēlas mainīt ierasto Jaungada sagaidīšanu.

RĪGA, 31. decembris - Sputnik. Jaungada galda vietā var piedalīties Bahamu parādē, doties uz Venēciju vai pavadīt veco gadu japāņu zvanu tornī, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Booking.com.

Frīporta, Bahamas

Aizbēgt uz Bahamu Jaunajā gadā ir vērts ne tikai saules, jūras un smilšu pludmales dēļ, bet arī lai apskatītu vai pat piedalīties Džankana karnevālā.
Vietējie iedzīvotāji un tūristi pulcējas pilsētas ielās, lai papriecātos un padejotu. Ielu mākslinieki šeit rīko neaizmirstamas izrādes.
Pagājušajā gadā viesnīcas Frīportā visbiežāk rezervēja ceļotāji no ASV, Vācijas un Lielbritānijas. Bet populārāki izmitināšanas veidi bija kūrorta viesnīcas, viesnīcas un villas.

Madride, Spānija

Madridē iekārtota tradicionālā Ziemassvētku aina - Sputnik Latvija
Miniatūrie Ziemassvētki: Madridē iekārtota tradicionālā Ziemassvētku aina

Madride ir slavena ar piesātinātu nakts dzīvi un ēstuvēm, kurās var baudīt gardus nacionālās virtuves ēdienus. Taču jāatcerās, ka kad pulkstenis Jaungada naktī sitīs divpadsmit, jāņem nevis alkoholiskais dzēriens, bet ducis vīnogu. Jo saskaņā ar spāņu tradīciju, lai nodrošinātu sev veiksmīgu gadu, jāapēd divpadsmit vīnogas, kamēr pulkstenis sit divpadsmit.

Eksperti iesaka Madridē iznomāt velosipēdu. Kā arī noteikti apmeklēt Puerta del Sol laukumu - tā ir viena no populārākajām un rosīgākajām vietām pilsētā.

Šī pilsēta būs interesanta tiem, kuri mīl muzejus, kultūru un iepirkšanos. Pērn visbiežākie Spānijas galvaspilsētas viesi bija briti, itāļi un franči.

Riodežaneiro, Brazīlija

Jaungada svinības Riodežaneiro ir grandiozs notikums. Krāšņās uguņošanas vietas Kopakabanas pludmalē un jautrās ballītes jumta bāros ilgi paliek atmiņā.

Brazīliešiem ir ļoti svarīgas jaungada tradīcijas un ar šo periodu saistītās māņticības. Pirmkārt, svētki jāsvin baltā tērpā (tiek uzskatīts, ka tas nesīs mieru un labklājību). Otrkārt, ir jāizrada cieņa okeāna dievietei, pārlecot pāri septiņiem viļņiem pēc kārtas. Līdzi katram lēcienam jāievēlas vēlēšanās

Tāpat tiek uzskatīts, ka veiksme Jaunajā gadā ir atkarīga no tā, kādi ēdieni ir svētku galdā 31. decembrī. Piemēram, brazīlieši tic, ka lēcas dod veiksmi, turklāt tītars un krabja gaļa var to nobiedēt.
Eksperti iesaka Rio pludmales atpūtas, skaistu ainavu un interesantu apskates objektu cienītājiem. Ceļotāji no Argentīnas, Čīles un Francijas bija visbiežākie pilsētas viesi pagājušajā gadā.

Tokija, Japāna

Atšķirībā no Rietumu tradīcijām, Japānas Jaunais gads jeb O-Sēgacu ir laiks dziļām pārdomām. Japāņi veic rituālu Hacumode - pirmo reizi gadā apmeklē sintoistu svētnīcu. Šajā laikā īpaši populārus tempļus apmeklē tūkstošiem apmeklētāju. Bez tam var doties uz vienu no Tokijas budistu tempļiem un "izzvānīt" grēkus 108 zvanu pavadījumā.

Tokijā ceļotāji augstu vērtē iepirkšanās, ēdināšanas un sabiedriskā transporta ērtības. Pagājušajā gadā japāņu galvaspilsētu visvairāk apmeklēja viesi no Ķīnas, Taivānas un Korejas.

Venēcija, Itālija

Пляж в Тулуме, Мексика - Sputnik Latvija
Foto
Biļetes uz vasaru: labākās pludmales pasaulē

Venēcijā tiek uzskatīts, ka Jaunais gads ir jāsagaida sarkanā, vislabāk tam derētu šīs krāsas veļa. Sac, ka tas nodrošinās veiksmi. Naudas piesaistīšanai ir vērts ēst lēcus. Bet, lai gaidāmais gads būtu bagāts ar patīkamiem notikumiem, jāapēd asā desa.

Svētā Marka laukumā pilsētas viesus gaida krāšņas svinības ar mūziku, dejām un uguņošanu. Kad pulkstenis nositīs pusnakti, gatavojieties atzīmēt to venēciešu gaumē - skūpstīdamies ar tuvo cilvēku. Venēcija piesaista ceļotājus ar savu arhitektūru, romantisko atmosfēru un apskates vietām. Franči, briti un vācieši pagājušajā gadā bija visbiežākie pilsētas viesi.

Ziņu lente
0