Politologs: protams, Rietumi vēlas uzlabot attiecības ar Krieviju, taču uz KF rēķina

© Sputnik / Александр НатрускинВладимир Брутер
Владимир Брутер - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas politologs, Starptautiskā humanitāro un politisko pētījumu institūta eksperts Vladimirs Bruters komentēja Sputnik.Viedokļi aptaujas rezultātus par Krievijas un Eiropas attiecībām.

RĪGA, 26. decembris – Sputnik. Aptauja par Krievijas un Eiropas attiecībām liecina, ka lielākā daļa Vācijas, Itālijas, Francijas un Lielbritānijas iedzīvotāju vēlētos, lai ES un Krievijas attiecības uzlabotos.

Starptautiskā humanitāro un politisko pētījumu institūta eksperts Vladimirs Bruters uzskata, ka aptaujas rezultāti nepārsteidz. Protams, neviens nevēlas dzīvot konfrontācijā, tāpēc cilvēki ilgojas pēc attiecību uzlabošanās. Jautājums atrodas cita plaknē – ko jūs esat gatavi tā labad upurēt?

"Šeit, pirmkārt, atbildes būs citādas, otrkārt, Rietumu cilvēki neko nevēlas upurēt. Viņi vēlas, lai upurētu Krievija, un tas ir viens no galvenajiem domstarpību aspektiem," teica eksperts radio Sputnik ēterā.

Bruters uzskata, ka Rietumeiropas valstu iedzīvotāji savā vīzijā par Krieviju vienmēr būs pārliecināti, ka viņi ir labie un taisnība ir viņiem, bet Krievijai vajag mainīties tā, kā viņiem ir izdevīgi. "Taču tāds variants Krievijai nebūs izdevīgs," paskaidroja eksperts.

Iepriekš vēstīts, ka projekta Sputnik.Viedokļi sociālās aptaujas rezultāti liecina: divpusējo attiecību uzlabošanos atbalstīja 84% vāciešu, 78% itāļu, 75% franču un 68% britu.

Visās četrās valstīs vīrieši biežāk nekā sievietes atbalstīja "atkusni" Krievijas un ES attiecībās. Vienlaikus, pret attiecību uzlabošanos visbiežāk iebilda jaunieši (respondenti vecumā līdz 35 gadiem), kā arī cilvēki ar vidēju izglītības līmeni.

Брутер объяснил, за чей счет Запад хочет улучшить отношения с Россией
Ziņu lente
0