Washington Post: ASV izstrādā informācijas kara taktiku pret Krieviju

© Sputnik / Allan HantsomДвуглавый орел на флаге США
Двуглавый орел на флаге США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Septembrī ASV Kiberspēku komandieris ģenerālis Stīvens Fogartijs informēja, ka 2020.gada vēlēšanu priekšvakarā Pentagons aktīvi gatavo informācijas kara koncepcijas kibertelpā.

RĪGA, 26. decembris - Sputnik. ASV Kiberspēki izstrādā informācijas kara taktiku pret Krievijas amatpersonām un uzņēmējiem gadījumam, ja Maskava mēģinās "iejaukties" Savienoto Valstu prezidenta vēlēšanās 2020.gadā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi Washington Post.

Saskaņā ar izdevuma datiem, par kiberspēku mērķi varētu kļūt Krievijas elites parstāvji. Vienlaikus, viens no informācijas avotiem atklāja avīzei, runa nav par prezidentu Vladimiru Putinu, jo tāds solis būtu pārāk provokatīvs.

Кибератаки - Sputnik Latvija
Viedoklis
NATO kibermācības Igaunijā: mērķi un līdzekļi

Militāristi jau ilgu laiku izmantojuši psiholoģiskās operācijas, piemēram, izplatīja skrejlapas Irākā, lai pārliecinātu Sadama Huseina armiju padoties koalīcijai. Taču internets, sociālie tīkli un viedtālruņi ir paplašinājuši šīs taktikas mērogu un precizitāti, norāda WP.

Septembrī ASV Kiberspēku komandieris ģenerālis Stīvens Fogartijs informēja, ka 2020.gada vēlēšanu priekšvakarā Pentagons aktīvi gatavo informācijas kara koncepcijas kibertelpā. Viņš pauda pārliecību, ka Vašingtonai atklāti jāpavēsta saviem pretiniekiem, ka tamlīdzīgas operācijas tiks īstenotas, jo tas nodemonstrēšot gatavību dot atbildi.

Izmeklēšana lietā par "Krievijas iejaukšanos" vēlēšanās ASV

Aprīlī ASV speciālais prokurors Roberts Millers noslēdza tā saucamās "Krievijas iejaukšanās" izmeklēšanu ASV vēlēšanās 2016.gadā un secināja, ka tamlīdzīga iejaukšanās notikusi ar sociālo tīklu un hakeru uzbrukumu starpniecību. Izmeklēšanas ietvaros izvirzītas apsūdzības un ieviestas sankcijas pret virkni Krievijas pilsoņu un kompāniju. Maskava šīs apsūdzības noraida.

Nākamās prezidenta vēlēšanas ASV notiks 2020.gada novembrī. Jau šī gada novembrī ASV Tieslietu ministrijas, Aizsardzības ministrijas, FIB un vairāku citu tiesībsargājošo iestāžu vadītāji publicēja kopīgu paziņojumu, kurā apgalvo, ka Krievija, Ķīna un Irāna mēģinās iejaukties balsošanas procesā vēlēšanās ASV vai ietekmēt vēlētāju lēmumu.

Ziņu lente
0