Sputnik.Viedokļi: vairākums ES lielvalstu iedzīvotāju vēlas attiecību uzlabošanos ar KF

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasФлаги стран-участников саммита ЕС в Брюсселе
Флаги стран-участников саммита ЕС в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pētījuma laikā, kurš tika veikts no 2. līdz 15. oktobrim, 84% vāciešu, 78% itāļu, 75% franču un 68% britu atbildēja pozitīvi uz jautājumu "Vai Jūs vēlētos, lai attiecības starp Eiropas Savienību un Krieviju uzlabotos tuvākajā nākotnē?"

RĪGA, 25. decembris – Sputnik. Absolūtais vairākums Rietumeiropas valstu iedzīvotāju vēlas, lai attiecības starp ES un Krieviju uzlabotos. Par to liecina Sputnik.Viedokļi aptaujas dati.

Pētījuma laikā, kurš tika veikts no 2. līdz 15. oktobrim, 84% vāciešu, 78% itāļu, 75% francūžu un 68% britu atbildēja pozitīvi uz jautājumu "Vai Jūs vēlētos, lai attiecības starp Eiropas Savienību un Krieviju uzlabotos tuvākajā nākotnē?" Negatīvas atbildes uz jautājumu sniedza 10% respondentu Vācijā, 13% Itālijā un Francijā un 16% Lielbritānijā.

Respondenti ar augstāko izglītību biežāk izteicās par attiecību normalizāciju starp Krieviju un ES, nekā aptaujātie ar pilnu vai nepilnu vidējo izglītību. Turklāt visās četrās valstīs vīrieši aktīvāk, nekā sievietes uzstājas par atkusni attiecībās ar Krieviju.

Латвийский политик Янис Юрканс - Sputnik Latvija
Jurkāns: Latvija pārvērtusies ASV neprātīgās, agresīvās politikas poligonā

Aptauju priekš Sputnik veica kompānija IFop. Tajā piedalījās 4012 respondenti vecumā virs 18 gadiem. Maksimālā iztveršanas kļūda datos par valsti kopumā sastāda 3,1% ar ticamo varbūtību 95%.

Sputnik ir viens no lielākajiem starptautiskajiem medijiem, kurš apvieno valstu multimediju un reģionālo Interneta portālus 33 valodās, analogo un digitālo radioapraidi krievu, angļu, franču un citās valodās vairāk nekā 90 pasaules pilsētās un Internetā. Sputnik ziņu lentes diennakts režīmā sniedz informāciju vadošajiem izdevumiem visā pasaulē angļu, arābu, spāņu, ķīniešu un persiešu valodā. Sputnik informatīvo resursu auditorija sastāda vairāk nekā 60 miljonus apmeklētāju mēnesī, Sputnik China profila sekotāju skaits Weibo pārsniedz 10,5 miljonus. Divdesmit divos redakcijas centros visā pasaulē no Pekinas līdz Montevideo strādā vairāk nekā tūkstotis desmitiem tautību cilvēku Sputnik ietilpst mediju grupā "Rossija segodņa". Galvenais Sputnik birojs atrodas Maskavā.

Starptautiskais projekts "Sputnik.Viedokļi" sāka darbu 2015. gada janvārī. Tā ietvaros regulāri tiek veikti sabiedriskās domas pētījumi Eiropas valstīs un ASV aktuālākajos sociālajos un politiskajos jautājumos. Projekta partneri ir pētījumu kompānijas Populus, IFop un forsa.

Ziņu lente
0