Polija nosauca Putina vārdus par Otro pasaules karu par "nepatiesiem"

© Wikipedia / sfuКладбище-мавзолей советских воинов в Варшаве
Кладбище-мавзолей советских воинов в Варшаве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polija ir noilgojusies pēc Polijas un Krievijas dialoga un nolēma "uzsākt" to, paziņojot par savu aizvainojumu saistībā ar KF prezidenta Vladimira Putina sacīto par Otrā pasaules kara sākumu.

RĪGA, 22. decembris – Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien, 19. decembrī, atbildot uz jautājumiem ikgadējās lielās preses konferences laikā, atgādināja, ka padomju karaspēki ienāca Polijā "pēc tam, kad Polijas valdība zaudēja kontroli pār saviem bruņotajiem spēkiem un pār to, kas notiek valsts teritorijā".

Путин рассказал, какой документ Россия готова немедленно подписать с Вашингтоном - Sputnik Latvija
Nezina vēsturi: Putins nosaucis par cinisma kalngaliem lēmumu pielīdzināt PSRS fašismam

Tāpat Putins norādīja, ka Polijas valdība ap to laiku "atradās jau kaut kur Polijas un Rumānijas robežas rajonā" un "nebija pat ar ko runāt par šo tēmu".

Polijas ĀM atbildes kārtā nolēma visādam gadījumam aizvainoties. Tur Putina vārdus nosauca par "nepatiesu ainu" un paziņoja, ka uztver tos ar "satraukumu un neizpratni". Tostarp Polijas diplomāti uzsvēra, ka "Krievijas prezidenta vārdi iedragā Polijas un Krievijas ekspertu savstarpējo darbu, kā arī viņa priekšteču – Mihaila Gorbačova un Borisa Jeļcina – sasniegumus, kuri, neraugoties uz grūtībām, tiecās meklēt patiesības un izlīguma ceļu Polijas un Krievijas attiecībās," vēsta RIA Novosti.

Diplomāti Varšavā uzskata, ka ir nepieciešams godīgs un kritisks skatiens uz vēsturi, acīmredzot, ar to domājot Polijas redzējumu, kas spītīgi apgalvo, ka PSRS uzbruka Polijai 1939. gadā tieši tāpat, kā hitleriskā Vācija. Kā pierādījums tiek minēts PSRS un Vācijas vienošanās par neuzbrukšanu – Molotova – Ribentropa pakts, kurš tika noslēgts 1939. gada 23. augustā Maskavā.

Taču pats interesantākais, ka Polijas diplomātijas iestāde, lai tiktu skaidrībā, piedāvā atjaunot sarežģīto jautājumu grupu, kuras darbs sākās 2002. gadā Putina vizītes laikā Polijā, un faktiski tika apturēts 2015. gadā, kad savu posteni pameta Polijas puses grupas vadītājs profesors Adams Daniels Rotfelds.

Американские ракеты Patriot размещены в Польше - Sputnik Latvija
Polijas ĀM vadītājs nosauca veidu kā "savaldīt Krieviju"

Atgādināsim, ka piecpadsmitā KF prezidenta Vladimira Putina lielā preses konference notika Maskavas Starptautiskās tirdzniecības centrā. Krievijas valsts vadītājs vairāk nekā četru stundu garumā atbildēja uz Krievijas un ārvalstu žurnālistu jautājumiem.

Pasākumā piedalījās rekordliels pasaules preses pārstāvju skaits – dalībai tradicionālajā gada noslēguma Krievijas līdera preses konferencē akreditējās 1895 cilvēki.

Ziņu lente
0