Tukša resursu tērēšana: Krievija novērtēja gaidāmās NATO mācības

© Photo U.S. Marine Corps photo by Sgt. Devin AndrewsМорские пехотинцы США во время учений НАТО Trident Juncture 18 в Исландии
Морские пехотинцы США во время учений НАТО Trident Juncture 18 в Исландии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija negatīvi vērtē NATO mācības Defender Europe, šie manevri ir aukstā kara laiku kopija, kam nav nekāda sakara ar reālo situāciju drošības jomā Eiropā, norādīja Krievijas ārlietu ministra vietnieks Aleksandrs Gruško.

RĪGA, 13. decembris — Sputnik. NATO plašās mācības Defender Europe, kas ieplānotas 2020. gada pavasarī, ir tukša resursu izšķiešana un jaunu sadales līniju radīšana, pauda Krievijas ārlietu ministra vietnieks Aleksandrs Gruško, vēsta RIA Novosti.

"Protams, mēs nesveicam šīs mācības, - konstatēja Krievijas diplomāts. – Mācību jēga mums ir absolūti skaidra. To galvenais elements būs amerikāņu papildspēku nogāde Eiropas kontinentā ar mērķi "stāties pretī pretiniekam".

Gruško uzsvēra, ka mācībām nav nekāda sakara ar reālo situāciju drošības jomā Eiropā.

"Tā ir tukša resursu izšķiešana un jaunu sadales līniju radīšana," norādīja Gruško.

Iepriekš vēstīts, ka laikā no 2020. gada februāra līdz aprīlim Savienotās Valstis uz laiku nogādās Eiropā 20 tūkstošus karavīru līdz ar tehniku dalībai manevros "Eiropas aizstāvis 2020" (Defender Europe) un vairākās citās mācībās: "Ātrā atbilde" (Quick response), "Asmens trieciens" (Saber Strike), "Sabiedroto gars" (Allied spirit), "Dinamiskā fronte" (Dynamic front). Tā būs lielākā Savienoto Valstu karaspēka dislokācija Eiropā pēdējo 25 gadu laikā, informēja brigādes ģenerālis Šons Bārnabijs.

Член-корреспондент Академии военных наук РФ, ведущий эксперт Центра военно-политических исследований МГИМО Владимир Козин - Sputnik Latvija
Eksperts paskaidroja, kāpēc NATO slēpj no Krievijas militārās mācības Latvijā

Pēc mācībām amerikāņu karavīri atgriezīsies dislokācijas vietās ASV.

Pie tam ģenerālis, atbildot uz jautājumu par minēto mācību saikni ar Krievijas radītajiem draudiem, uzsvēra, ka mācības nav vērstas pret kādu konkrētu valsti, to mērķis esot uzlabot mijiedarbību un loģistiku dažādos līmeņos, un mācību mērķis būšot "stratēģiskā gatavība". Tiks novērtētas arī sabiedroto spējas Eiropā nepieciešamības gadījumā nodrošināt loģistiku, konstatēja ģenerālis.

Mācībās "Defender Europe" piedalīsies aptuveni 37 tūkstoši karavīru no dažādām valstīm. ASV bruņotie spēki plāno izmantot mācībās 13 tūkstošus tehnikas vienību.

Ziņu lente
0