Politika

Parīzē "proukraiņu pozīcijas" piekritēju akciju apmētāja ar olām

© Foto : pixabayКуриные яйца
Куриные яйца - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Parīzē vairākus desmitus "proukraiņu pozīcijas" piekritējus, kuri ieradās akcijā ar Banderas karogiem, nomētāja ar olām.

RĪGA, 9. decembris – Sputnik. Francijas galvaspilsētā notika "Normandijas formāta" pārrunu "proukraiņu pozīcijas" piekritēju akcija. Mītiņa laikā vienā no Parīzes laukumiem pasākuma dalībniekus nomētāja ar olām, vēsta Sputnik Igaunija.

Par incidentu Facebook paziņoja "Ukrainas veterānu kustība", kuras aktīvisti sarīkoja akciju kopā ar vietējās ukraiņu diasporas pārstāvjiem. "Uzstāšanās laikā laukumā ukraiņu delegācijai sāka mest virsū olas," teikts paziņojumā.

Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija
Par Trampu, Zeļenski un gāzi: ko Putins teica BRICS samita noslēgumā

"Proukraiņu pozīcijas" piekritēju akcijas norises vietas fotogrāfijā Parīzē var redzēt aptuveni 40 cilvēkus, kuri stāv zem Ukrainas, Eiropas Savienības un Banderas sarkani-melnajiem karogiem. Priekšplānā vairāki dalībnieki tur rokās plakātus ar pret Krieviju vērstiem uzrakstiem.

Jā jau ziņots, šodien, 9 decembrī, Parīzē ieplānota "Normandijas četrinieka" valstu – Krievijas, Francijas, Ukrainas un Vācijas – līderu tikšanās.

Iepriekš Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis uzsvēra dialoga uzturēšanas svarīgumu ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu saistībā ar bruņota konflikta noregulēšanu Donbasā.

Pēc viņa sacītā, atteikšanās no kontaktiem ar Kremļa vadītāju Ukrainai nozīmēs skriešanu uz skrejceliņa trenažieru zālē: kalorijas zūd, bet uz priekšu neiet.

Глава Донецкой народной республики Денис Пушилин - Sputnik Latvija
Intervija
Doņeckas republikas vadītājs: diez vai Kijeva izpildīs "Šteinmeiera formulas" prasības

"Taču mēs negribam stāvēt uz vietas," paziņoja Zeļenskis.

Savukārt Maskavā cer, ka kārtējās pārrunas "Normandijas formātā" palīdzēs iekustināt Minskas vienošanās īstenošanu.

Pēc Krievijas ĀM vadītāja Sergeja Lavrova sacītā, samitā ir iespējamas jaunas vienošanās, kuras veicinās konflikta izbeigšanu.

"Kuras ļaus cieši nodrošināt cilvēku drošību Donbasā, ļaus nodrošināt viņu tiesības, kas ir nospraustas Minskas vienošanās dokumentā – tā dēvēto likumu par īpašo statusu – un kuras ļaus izbeigt šo konfliktu," citē RIA Novosti Krievijas ārpolitikas iestādes vadītāja vārdus.

Ziņu lente
0