"Sārtās buras" atzītas par pasaulē labākajiem svētkiem

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasПраздник выпускников "Алые паруса-2016" в Санкт-Петербурге
Праздник выпускников Алые паруса-2016 в Санкт-Петербурге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visiespaidīgākie Krievijas absolventu svētki saņēmuši galveno balvu prestižā starptautiskā konkursā izklaides pasaulē un divas sudraba statuetes.

RĪGA, 1. decembris – Sputnik. Sanktpēterburgas svētki "Sārtās buras" izcīnījuši Grand prix starptautiskajā konkursā Best Event Awards World, vēsta Sputnik Igaunija.

"Piektais kanāls" – viens no svētku organizatoriem – paziņoja, ka, izņemot Grand prix, Pēterburgas absolventu svētki izcīnījuši uzvaru arī kategorijā "Labākais muzikālais notikums" un "Labākā aģentūra svētku organizēšanas jomā".

Uzvara ir vērtīgāka dēļ tā, ka pieteikumi tika vērtēti pēc tādiem parametriem, kā idejas radošums, tehnoloģiskās inovācijas, teicams izpildījums, pasākuma dalībnieku iesaistīšanās, atmosfēra, ietekmes metodes un instrumenti, efektivitāte, paziņoto mērķu un uzdevumu sasniegšana, atbilstība komunikācijas mērķim un zīmola vērtībām.

Алые паруса на Неве: репетиция самого романтичного выпускного - видео - Sputnik Latvija
Video
Sārtās buras uz Ņevas: visromantiskākā izlaiduma mēģinājumi

2016. gadā "Sārtās buras" ieguva pirmo balvu nominācijā "Labākais publiskais notikums". Leģendārais šovs "Sārtās buras" jau sen ir kļuvis par starptautiska mēroga pasākumu.

2019. gadā absolventu svētkus tiešsaistes režīmā izbaudīja vairāk nekā 10 miljoni cilvēku. Grandiozā notikuma tiešraidi veica Sanktpēterburgas "Piektais kanāls".

Tā galvenais notikums – krāsainā un iespaidīgā kuģa ar sārtām burām izbraukšana pa Ņevas upi ar uguņošanu un simfoniskā orķestra mūziku.

"Sārtās buras" ir padomju un Krievijas vidusskolu absolventu svētki, kuri tiek atzīmēti Sanktpēterburgā sestdienā, kas ir vistuvāk visgaišākajai baltajai naktij (aptuveni 18.-25. jūnijs, izņemot 22. jūniju).

Stāsta pamatā par burukuģi ar sārtām burām ir Aleksandra Grīna stāsts par nesalaužamo ticību un visu uzvarošo, augsto sapni par to, ka katrs spēj izdarīt priekš tuva un mīļota cilvēka brīnumu: jūrnieka meita Asola visu dzīvi gaidīja "savu princi", kuram bija jāatgriežas no jūras pie viņas ar kuģi ar sārtām burām. Un reiz viņā iemīlējies jaunietis speciāli atnāca no jūras pie Asolas ar šādu kuģi.

Pirmo reizi svētki tika sarīkoti Ļeņingradā 1968. gada 27. jūnijā pēc pašu absolventu iniciatīvas. Biļetes uz "Sārtajām burām" oficiāli nevar iegādāties, tos var apmeklēt tikai absolventi un viņu tuvinieki ar speciāliem ielūgumiem.

Ziņu lente
0