Lielbritānijā sastādīts cittautiešu skaita reitings

© REUTERS/Mary TurnerНебо над Лондоном, окрасившееся из-за урагана Офелия в ярко-желтый цвет
Небо над Лондоном, окрасившееся из-за урагана Офелия в ярко-желтый цвет - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vispopulārākā iebraucēju vieta ir Londona, kur ārzemnieki visbiežāk apmetas uz dzīvi trīs rajonos. Tāpat migranti dodas uz Kembridžu, Bostonu un Lūtonu.

RĪGA, 30. novembris – Sputnik. Lielbritānijas Nacionālais statistikas dienests publicējis informāciju par to, cik cittautiešu dzīvo Karalistes teritorijā, vēsta Sputnik Lietuva. Datus sniedz īru izdevums The Journal.ie.

Saskaņā ar Nacionālā statistikas dienesta (ONS) datiem, jo 2018. gada jūnija līdz šī gada jūnijam Lielbritānijā no cittautiešu kopskaita visvairāk ir poļu – 902 tūkstoši cilvēku. Neraugoties uz to, ka Apvienotā Karaliste joprojām ir populāra Austrumeiropas republikas iedzīvotāju vidū, Polijas pilsoņu skaits šajā laikā samazinājies par 8%. Laika posmā no 2017. līdz 2018. gadam tur dzīvoja 985 tūkstoši poļu.

Медсестры готовят материалы для операции - Sputnik Latvija
Migranti no Austrumeiropas sūdzas par vergu darbu Lielbritānijā

Tāpat trijniekā iekļuva Rumānijas pilsoņi (457 tūkstoši), kuru skaits Lielbritānijā pieaudzis par 6%, un Indijas pilsoņi (351 tūkstotis).

Interesanti, ka īri atrodas tikai ceturtajā vietā (322 tūkstoši cilvēku) un skaita ziņā viņus strauji panāk itāļi (297 tūkstoši).

Tāpat Apvienotajā Karalistē dzīvo simtiem tūkstošiem portugāļu (234 tūkstoši cilvēku) un kaimiņu Lietuvas pilsoņu (211 tūkstoši).

Aiz tiem seko pakistānieši (205 tūkstoši), francūži (192 tūkstoši) un spāņi (184 tūkstoši).

Izdevums norāda, ka Londona tradicionāli ir un paliek tā vieta, kur cittautiešu skaits ir vislielākais un, saskaņā ar aktuālākajiem datiem, sastāda 22,7% iedzīvotāju.

Vispopulārākie Lielbritānijas galvaspilsētas rajoni ārzemnieku vidū skaitās Kensingtona un Čelsija (35,7%), Vestminstera (34,5%) un Brenta (33,1%).

Izņemot Londonu, ārzemnieki labprāt brauc uz Kembridžu (tur ir 32,8% cittautiešu), Bostonu (25%) un Lūtonu (24,5%).

Ziņu lente
0