Terorakts Londonā: kļuvis zināms, kas sarīkoja slaktiņu uz Londonas tilta

© Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс / Pāriet pie mediju bankasАкция протеста "Против исламского терроризма" в Лондоне
Акция протеста Против исламского терроризма в Лондоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policija noskaidrojusi cilvēka identitāti, kurš uz Londonas tilta nodūra divus cilvēkus un vēl dažus ievainoja.

RĪGA, 30. novembris – Sputnik. "Naža terorists" izrādījies 28 gadus vecs Pakistānas izcelsmes Lielbritānijas pilsonis, vēsta Sputnik Igaunija.

Paziņojums par to, ka uzbrucēja uz Londonas tilta identitāte noskaidrota, publicēts policijas oficiālajā mājaslapā.

"Šobrīd mēs varam oficiāli apstiprināt aizdomās turamā identitāti, kurš ir 28 gadus vecais Usmans Hans (10.03.1991), dzīvoja Stafordšīras grāfistē," paziņoja komisāra palīgs Neils Basu.

Basu apstiprināja, ka uzbrucējs sen ir zināms tiesībsargājošajiem dienestiem. 2012. gadā viņu kopā ar līdzdalībnieku grupu nosodīja par teroraktu plānošanu (tostarp, viņi gribēja uzspridzināt Londonas biržu). 2018. gada decembrī viņu atbrīvoja no apcietinājuma pret parakstu.

Policijas pārstāvis paziņoja, ka tiesībsargājošo iestāžu darbinieki nemeklē citus aizdomās turamos šajā lietā, taču pārbauda citu personu iespējamo saikni ar šī uzbrukuma sagatavošanu.

Vakar kļuva zināms, ka piektdien, 29. novembrī, Skotlendjarda saņēma paziņojumu, ka nezināms vīrietis, bruņojies ar nazi, sāka uzbrukt garāmgājējiem uz Londonas tilta. Policija norobežoja notikuma vietu, spēja atņemt ieroci uzbrucējam un pēc tam neskaidru iemeslu dēļ likvidēja.

Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, uzbrukuma rezultātā uz Londonas tilta no naža ievainojumiem miruši divi cilvēki, vēl trīs ir cietuši.

Londonas tilts jau ne pirmo reizi kļūst par uzbrukuma vietu. Tā, naktī uz 2017. gada 4. jūniju automobilis ietriecās cilvēku pūlī uz tilta, pēc kā no mašīnas izkāpa trīs ar nažiem bruņoti teroristi un uzbruka gājējiem. Policija iznīcināja uzbrucējus, taču šī terorakta rezultātā gāja bojā 7 cilvēki un vēl desmitiem tika ievainoti.

Ziņu lente
0