Zeļenska preses sekretāre sajauca Lietuvu ar Latviju

CC BY 4.0 / Адміністрація Президента України / Пресс-секретарь президента Украины Владимира Зеленского Юлия Мендель, архивное фото
Пресс-секретарь президента Украины Владимира Зеленского Юлия Мендель, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis turpina vizīti Baltijas valstīs, savukārt viņa preses dienests turpina jaukt Latviju un Lietuvu.

RĪGA, 29. novembris – Sputnik. Ukrainas prezidenta Vladimira Zeļenska preses sekretāre Jūlija Mendele pieļāva kļūdu savā Instagram publikācijā, nosaucot Lietuvu par Latviju, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz portālu "Ukraina.ru".

Mendele publicēja fotogrāfiju, kura tika uzņemta Viļņā, un papildināja to ar parakstu: "Kleita Latvijas komandējumam."

Instagram izsmēja šo viņas kļūdu, norādot, ka tas jau nav pirmais gadījums, kad valsts vadītāja biroja pārstāvji jauc Baltijas republiku nosaukumus. Pēcāk Zeļenska preses sekretāre laboja publikācijas saturu, paziņojot, ka "trolings nav izdevies".

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Iuliia Mendel (@iuliia_mendel)

"Labi, atzīstu, ka atrodoties šajā amatā es neesmu sajaukusi nevienu ģeogrāfisko nosaukumu. Un pat neesmu braukusi uz Kanādu," uzrakstīja viņa. (Šī gada jūlijā Zeļenska preses dienests par Kanādas galvaspilsētu nosauca Toronto.)

Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс и министр иностранных дел Литвы Линас Линкявичюс - Sputnik Latvija
Grimā es jūs neatpazīstu: BBC sajauca Latviju un Lietuvu

Oktobrī Zeļenska vizītes laikā Latvijā Ukrainas prezidenta administrācijas oficiālajā Facebook lapā lietotāji pamanīja kļūdu valstu nosaukumā. Notikušo pasākumu fotogrāfiju aprakstā tika norādīts, ka Ukrainas līderis apmeklēja "Republiku Lietuvu". Speciālists darbā sociālajos tīklos, kurš bija atbildīgs par šo kļūdu, saņēma naudas sodu un ģeogrāfijas atlantu dāvanā.

Lietuvu ar Latviju regulāri jauc dažādu valstu oficiālās personas, kā arī mediji. Latvijas vēstnieks ASV Andris Teikmanis paziņoja, ka tas notiek tādēļ, ka ne visi labi zina ģeogrāfiju. Pēc viņa sacītā, viņš nereti ir saņēmis pastu, kurš tika adresēts Lietuvas vēstniecībai, kad strādāja par vēstnieku citās valstīs.

Pērnā gada septembrī BBC ziņu dienests savā mājaslapā pievienoja Latvijas ĀM Edgara Rinkēviča komentāram viņa Lietuvas kolēģa Lina Linkēviča fotogrāfiju.

Ziņu lente
0